"הייתי סוכן כפול"

דרמטי: סיפורו של הסוכן הכפול שהודה - "שיקרתי לכם"

סוכן עזתי שהופעל על ידי שירות הביטחון הכללי ברצועת עזה, נתפס במהלך המלחמה בחשד שהונה את כוחות הביטחון | הסוכן טען לפני השבעה לאוקטובר כי חמאס לא מעוניין לצאת למתקפה על ישראל, כאשר תפקידו היה להרדים את ישראל | הסוכן הכפול הודה בחקירתו: ״הייתי סוכן כפול, שיקרתי לשב״כ״ (צבא) 

מחבלים בשטח ישראל לצד טנק ישראלי שנפגע במתקפה (צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90)

ברקע המשך הלחימה ב, הערב (שלישי) מתפרסם כי במהלך המלחמה כוחות הביטחון עצרו סוכן עזתי שהופעל על ידי שירות הביטחון הכללי במטרה לאסוף מידע, כך פורסם הערב בחדשות 12.

על פי הדיווח של העיתונאי עמרי מניב, במהלך החקירות בישראל הודה הסוכן הכפול כי שיקר ושיטה במפעיליו כשהוא מתוודה: "הייתי סוכן כפול, שיטיתי בכם". לאחר מכן הסוכן המשיך וטען כי בליל השבעה לאוקטובר, הוא קיבל טלפון מהשב"כ בשעת לילה מאוחרת בה הוא נשאל האם הוא יודע על כוונת ארגון הטרור חמאס לבצע את מתקפת השביעי לעשירי, וטען כי חמאס מורתע וכי אין בכוונתו לעשות זאת.

השיחה הזו ממחישה עד כמה בישראל חייו בתחושה גם בשעות הלילה המאוחרות, כי אין בכוונתו של חמאס לצאת ולתקוף את ישראל, בפרט לא מתקפה רבתי בסדר גודל כמו הטבח הנורא שבוצע בשטח ישראל בדיעבד.

עוד דווח כי בישראל לא קיימו בליל השביעי לעשירי יותר מדי שיחות טלפונית לסוכנים בשטח הרצועה, כחלק מחוסר ההבנה של המערכת הביטחונית שחשבה שחמאס מורתע, ובשל זאת מייחסים לשיחה משקל רב. 

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (90%)

לא (10%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
רונן בר צריך לשבת בכלא להרבה שנים
גרשון טרבלסי
8
בטח קוראים לסוכן לפיד או בנט.....
יהודה החסיד
7
הרצי הלוי ורונן בר מדינה שלמה משלמת מחירים מטורפים על חוסר האחריות שלכם ......יאפסים 7.10 לא נשכח לא נסלח ......!
שינדלר
6
התצפיתניות של צה"ל היו פחות אמינות מהסוכן העזתי של שרות הביטחון לא להמין מה שקרה בשב"כ אבל רונן בר לא לקח אחריות על המחדל הזה שכל העולם סרבו להמין אך השכ"כ נירדם בזמירה .
חיים
5
מי צריך סוכן בשביל לדעת שרוצים לרצוח אותנו? הכתובת היתה על הקיר - פשוט לא היה מי שיקרא אותה!!!!
דגכגדכ
או מי שרצה לקרוא אותה....
או מי שרצה לקרוא אותה
4
סיפור שמנסה לטשטש את אחריותם של רונן בר וחבריו לטבח הנורא. לא יעזור לכם גם עוד 1000 סיפורים כאלו! מקומכם מאחורי סורג ובריח.
אני
כולנו כאחד ל א מ א מ י נ י ם ל כ ם . סיפורי סבתא .
פאחינה
3
סיפור כיסוי! לא להאמין!!!
שירה
כאילו שמודיעין שלם מתבסס על סוכן עזתי...
כאילו שמודיעין שלם מתבסס על סוכן עזתי...
2
רונן בר לצינוק לכל החיים בלי לראות אור יום.
רועי
1
אם אתה מאמין לשקרים של לאויב שלך, איך תגן על הבית שלך ?
חנון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: