דלג לתוכן הראשי
טלטלה בצה"ל

"מהלכים חסרי תקדים לשילוב חרדים" - תא"ל שי טייב חושף את המאמצים

ברקע התוכנית להארכת השירות ל-36 חודשים בשל מחסור חמור בלוחמים, ראש חטיבת תומכ"א תא"ל שי טייב חושף את המאמצים להרחבת השורות וטוען כי הצבא ביצע צעדים דרמטיים כדי לאפשר לבני הציבור החרדי להשתלב בשירות הצבאי (צבא וביטחון)

בפודקאסט מיוחד של שפורסם הבוקר (חמישי), הציג ראש חטיבת תומכ"א, תת-אלוף שי טייב, תמונה מדאיגה של מצב כוח האדם בצבא. "המדינה זקוקה לידיים נוספות", הצהיר טייב, תוך שהוא מסמן יעד דרמטי: הארכת השירות הסדיר בחזרה ל-36 חודשים.

הדרישה מגיעה על רקע הלחימה המתמשכת והמשימות הביטחוניות המורכבות שעומדות בפני צה"ל. לדברי טייב, הצבא נדרש לכמות משמעותית של לוחמים ותומכי לחימה במערכים הטכנולוגיים, בנהיגה ובתחזוקה. ללא הארכת השירות, הזהיר, הפערים בכוח האדם רק ילכו ויעמיקו בשנים הקרובות.

טקס בחשמונאים (צילום: דו"צ)

המהלך המוצע נועד, לדברי ראש תומכ"א, להגביר את ההתמקצעות המבצעית של החיילים ולאפשר הקמת יחידות חדשות. "אנחנו צריכים להחליף את משרתי המילואים השחוקים ולהרווח את הנטל על הציבור", הסביר טייב. הוא הדגיש כי ללא צעד זה, הצבא לא יוכל להתמודד עם האתגרים הביטחוניים העומדים בפניו.

במודעות לקושי של החיילים שכבר רואים את סיום השירות באופק, הבהיר טייב כי בהצעת החוק שגובשה בשיתוף משרדי הממשלה והאוצר, מגולם מנגנון פיצוי כספי. ככל שהודעת הדחייה לשחרור תינתן במועד קרוב יותר לסיום השירות, כך יגדל הפיצוי בדמי הקיום של החייל.

"מהלכים חסרי תקדים לשילוב החרדים"

בתוך כך, התייחס תא"ל טייב לסוגיית גיוס החרדים, שמעסיקה רבות את הציבור בישראל. "צה"ל עשה בשלוש השנים האחרונות מהלכים חסרי תקדים כדי לאפשר את שילוב בני הציבור החרדי בשירות", מסר ראש תומכ"א.

טייב הדגיש כי המטרה היא להרחיב את השורות ולמצות את הפוטנציאל של כל משרת. "אנחנו פועלים מתוך רצון למימוש עצמי של המשרתים, לצד המענה לצורך המבצעי המשותף לכלל אזרחי המדינה", הבהיר. כזכור, בחודשים האחרונים חתם הרמטכ"ל על פקודות מטכ"ל תקדימיות המעגנות הסדרים לשמירת אורח חיים חרדי בצבא.

בחורי ישיבה לומדים תורה (צילום: Chaim Goldberg/Flash90)

הדרישה להארכת השירות מגיעה בעיתוי רגיש, כאשר הציבור החרדי נמצא במאבק נגד מעצר לומדי תורה וגזירות הגיוס. השבוע התקיימה מחאת רכבים היסטורית של הציבור החרדי, שבמהלכה נסעו אלפי כלי רכב בשיירות איטיות במחאה על מעצר בני ישיבות ו.

יצוין כי בימים האחרונים מתגברת המתיחות סביב נושא הגיוס, כאשר ארגונים שונים מאיימים על הציבור החרדי בתגובה למחאות. עם זאת, בצה"ל ממשיכים לפעול להרחבת המסגרות הייעודיות לחרדים, תוך שמירה על אורח החיים החרדי במסגרת הצבאית.

18 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
כל הדיון הזה על גיוס או לא גיוס הוא זריית חול בעיניים. אנחנו במדינה דמוקטרית נכון? הדברים (כל הדברים) צריכים להיות מוכרעים בצורה דמוקטרית. זה הכל. הסיבה שיש דיבורים על הגיוס היא שהמאפייה של בגץ רוצה להילחם בנו זה הכל וכל מי שמדבר על כאילו זה "באמת" הוא חלק מהכושי שהם משתמשים בו. זה לא מסובך להבין ש
יוחנן
8
הצבא לא באמת צריך לוחמים, 88% מהצבא אינו קרבי. נגמרו התירוצים, מי שלא באמת צריכים אותו בצבא שלא יתגייס
אורח לרגע
מה קשור קרבי? ואם חסר טבחים או נהגים, או אפילו אחראי רכש, אי אפשר לנהל מלחמה יום אחד, צריך גם פקידים בקריה, הכל חלק אחד.
ישראל
יופי אז עכשיו אם השיח קצת יותר שפוי, אז צריך לפעול בהסכמות על הנושאים האלו, אסור בשום אופן להנחית גזרות על אוכלוסיה שלמה ולשלול מהם זכויות יסוד ולעצור בעיוורון מכל הבא ליד גם חולים ובעלי משפחות וכו׳ מה שקורה היום, בריא שזה סתם אכזריות, סליחה שאין מילה אחרת לתאר את זה
אורח לרגע
אין לך מושג איך הדברים עובדים. זקוקים גם לחיילים שאינם קרביים.
סיר הסירים
ראה תשובתי לישראל
אורח לרגע
7
מירב כהן אדיוטית הקופצת בראש בכל מה שנגד חרדים
צח

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: