גודל המחדל מתחיל להיחשף

מחקירת המחבל: "ההפגנות עודדו אותנו, המבצע היה מעל כל הציפיות"

בלתי נתפס: אחד המחבלים ממתקפת הפתע שנתפס על ידי כוחות צה"ל סיפר בחקירתו על כך שהם נערכו למתקפה במשך שנה שלמה, ועד שירו עליהם עברו למעלה מחמש שעות (חדשות)

פריצת הגדר (רשתות חברתית, לפי סעיף 27א)

המחדל הוא בלתי נתפס, ומשעה לשעה מתבררים גודל הזוועה וחוסר המוכנות של צה"ל. בחדשות 13 פורסם הערב (ראשון) תמליל מהחקירה של אחד המחבלים שנתפסו בידי צה"ל.

על פי הדיווח, המחבל סיפר בחקירתו בשב"כ: "אנחנו התכוננו למתקפה הזו במשך יותר משנה. מה גם, שההפגנות בישראל עודדו אותנו".

המחבל סיפר על התקיפה: "עברו 5 שעות עד שירו עלינו. היינו ערוכים עם 1,000 לוחמים. עשינו 15 פרצות בגדר, היינו בהלם שצה"ל לא מחכה לנו".

כך הכל התחיל
כך הכל התחיל| צילום: צילום: רשתות חברתיות, לפי סעיף 27א
כך הכל התחיל (צילום: רשתות חברתיות, לפי סעיף 27א)

לדברי המחבל: המהומות שהיו בזמן האחרון, על הגדר היו הטעיה, הובלנו משפחה ברגל במשך שעתיים ללא הפרעה לרצועה. הפעולה עלתה על כל הציפיות שלנו".

מוקדם יותר הערב התייחס הרמטכ"ל לראשונה למלחמה שפרצה ואמר: "מדינת ישראל וצבאה, משיבים עכשיו מלחמה נגד מתקפה נפשעת של ".

"מה שקרה הוא טרור רצחני. אנחנו תוקפים, הודפים, פוגעים בכל מי שנטל בזה חלק. אני יודע שהיממה האחרונה הייתה קשה, המחיר הוא מחיר כבד, אני יודע שיש שאלות רבות והתסכול רב".

דבריו המלאים של הרמטכ"ל
דבריו המלאים של הרמטכ"ל| צילום: צילום: דו"צ
דבריו המלאים של הרמטכ"ל (צילום: דו"צ)

לדברי הרמטכ"ל: "מה שחשוב כעת, הוא שאנחנו מתמקדים קדימה בעשייה ובפתרון הבעיה. יש לנו אזרחים אנשי כוחות הביטחון, חלק מהם נמצאים בידי האויב. לכן זה זמן למלחמה".

"זה לא סבב, לא מבצע, זמן למלחמה. ובתוך המלחמה הזו, צה"ל חזק וינצח. צפויים לנו ימי לחימה ארוכים ומורכבים. נשמור על מוכנות בכל הזירות".

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (93%)

לא (7%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

37
"ההפגנות של השמאלנים עזרו לנו" בושה בושה בושה בושה וחרפה שם רשעים ירקב במהרה בימנו אמן.
"מהרסייך ומחריבייך ממך ייצאו"
36
הלם.
ככ
35
אסור לשכוח!! הכל מבורא עולם!!!
תהילה
34
למה כזו גדר שלא מחשמלת את הנוגעים בה?
...
33
הוא לא נראה טוב לא צריך להיות חד עין שהוא לפני התמוטטות
מייק
32
אהוד ברק החלאה עם ישראל לא יסלח לך לעולם יש לך המוןןןן דםםם על הידיים
מני
31
מליציית קפלן סייעה לחמס
עוזי
30
זה נראה שצהל, כוחות הביטחון ומי שלא יהיה נתנו לזה לקרות, אין הסבר אחר
ישראלית מצויה
משתפים
משהו מסריח
29
הצבא מגן על כולנו - כתבה מחפירה!
גולדי
28
הכל הבג"ץ השמאולנית אשמה שדם של ערבים יותר יקר להם מאשר דם יהודי רבותי תתעוררו
משה
להזכירך, בג"צ הוא זה שחייב את הממשלה למגן כיתות בשדרות וישובי העוטף
אשדודי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: