דלג לתוכן הראשי
סרטון חדש

"יש לכם רחפן בבית?" שאל נתניהו והחזיק דגם של מטוס הקרב בידו | צפו

ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם היום תיעוד שבו הוא מתריע מפני איום הרחפנים העולמי, משווה אותו למטוס קרב מתקדם, וחושף את ההנחיה החד-משמעית שנתן לצה"ל: לפגוע בכלים, במפעילים ובמקורות השיגור כדי להגן על אזרחי ישראל (ביטחון)

(צילום: חשבון הטלגרם של נתניהו)

איום הרחפנים הפך בשנים האחרונות לאחד האיומים המרכזיים והמשתנים ביותר בשדה הקרב המודרני, והיום (ראשון) התייחס אליו ראש הממשלה בנימין נתניהו בסרטון שפרסם בחשבונותיו הרשמיים ברשתות החברתיות.

בסרטון, המצולם מלשכתו של ראש הממשלה על רקע מפת המזרח התיכון, נראה נתניהו כשהוא אוחז בידו דגם מוקטן של מטוס הקרב המתקדם F-35, פותח בשאלה רטורית אל הצופים – "יש לכם רחפן בבית?" – וממחיש כיצד כלי טיס קטן לכאורה יכול להפוך לנשק הרסני ומדויק בשדה הקרב המודרני.

בדבריו, מסביר ראש הממשלה כי הרחפן, על אף גודלו הקטן יחסית, אינו נופל ברמת מסוכנותו מכלי לחימה כבדים, במיוחד כאשר מדובר בהפעלה של נחילים חמושים המותאמים לפגיעה מדויקת, קשים מאוד לגילוי ובעלי יכולת חדירה גבוהה. נתניהו מציין כי ישראל עמלה מזה כמה שנים על פיתוח מענים טכנולוגיים ומבצעיים לבעיה זו, ומבהיר כי על אף שישראל נחשבת לאחת המדינות המתקדמות בעולם בתחום ההתמודדות עם איום זה, מדובר באתגר גלובלי רחב היקף המאפיין את כלל זירות הלחימה המודרניות.

בהתייחסו לממדים הבינלאומיים של התופעה, מצביע ראש הממשלה על השימוש הנרחב שנעשה ברחפנים ובכטב"מים עיקריים בשנים האחרונות בזירות שונות ברחבי העולם ובראשן מלחמת אוקראינה, לצד הזירות הקרובות יותר בלבנון ובאיראן, וכן הנסיונות החוזרים ונשנים להכניס ולהטמיע אמצעים אלו גם לזירת רצועת עזה. התפשטות זו מחייבת לדבריו ערנות מתמדת ואי-עצירה אפילו לרגע אחד במרוץ הפיתוח וההתגוננות.

את דבריו חותם ראש הממשלה בהנחיה ברורה ותקיפה שהעביר למערכת הביטחון ולצה"ל, המתווה מדיניות התקפית והגנתית כאחד: לפגוע ללא פשרות ברחפנים עצמם, לשים את היד על המפעילים, לפגוע במקורות השיגור מהם נשלחו הכלים, ולעשות את כל הדרוש והאפשרי כדי להבטיח את ביטחונם של אזרחי ישראל, הן ביישובים הסמוכים לגבולות והן בכל אזור אחר ברחבי הארץ.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
למה נתניהו ושותפיו מתנגדגים בכל תוקף לוועדת חקירה ממלכתית לטבח 7/10 ?! מה הם מסתירים ?!
חיים
כי אתם השמאל יודעים את האמת מי גרם לזה
יוסף
1
עדיין ממשיכים במדיניות הכוחי ועוצם ידי ר״ל
שמעון

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: