לכבוד שבת

צפו: המתכון האולטימטיבי לחלה בצורת מפתח

מתכון לחלות טעימות וריחניות וגם: דרך פשוטה לקלוע אותן בצורת מפתח - המנהג הידוע בשבת שאחרי חג הפסח. זו סגולה גדולה לפרנסה ולהמון המון מחמאות. לא תכינו? (מתכונים לשבת, אוכל)

זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 500 מ"ל מים חמים (2 כוסות)
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 170 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 1/2 1 כפות מלח
  • 2 ביצים
  • 125 מ"ל שמן צמחי (1/2 כוס)
  • 1 ביצה להברשה
  • שומשום או פרג לציפוי

אופן הכנת חלה בצורת מפתח:

מתכון ל-2 חלות

>> מה הסיבה למנהג אפיית חלות בצורת מפתח בשבת שאחרי פסח? הרב חיים פוקס מסביר

1. מנפים את הקמח לקערה גדולה, יוצרים גומה גדולה בקמח ויוצקים לתוכה את המים. מוסיפים את השמרים וחצי כוס סוכר לגומת המים, ומערבבים היטב עד לשילוב מלא. מניחים בצד למשך 15 דקות.

2. מוסיפים לתערובת המים את המלח והסוכר שנותר ומערבבים. ממתינים במשך 5-10 דקות.

3. טורפים את הביצים ומוסיפים לגומה יחד עם השמן. מערבבים בכף עץ, ובהדרגה, מוסיפים את הקמח לנוזלים שבגומה. ממשיכים לערבב, עד שמתקבל בצק.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ולשים ביד במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק (הוסיפו מעט קמח, אם צריך).

4. מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת, ומכסים במגבת מטבח. מתפיחים במקום חמים במשך 2-3 שעות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים וקולעים כל אחד מהם לחלה מ-3 רצועות. רוצים להשקיע? כך תקלעו חלה של 6:

הכנת צורת המפתח:

אוחזים בקצה אחד של הצמה ויוצרים מעין קשר (כמו בחלות שבתמונה) או פשוט חוצים את הצמה לשני חלקים שווים, אחד משאירים כצמה אנכית לגוף המפתח ומהשני יוצרים עיגול לראש המפתח. ניתן לחתוך מסוף המפתח 3 רצועות ולהצמיד למפתח בצד, כשיניים.

8. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים במשך 30-60 דקות.

9. מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג ואופים במשך 45 או עד הזהבה טובה. מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת לצינון מלא.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
שמאמינים אז גם חלת מפתח עוזרת הכל מתחיל ומסתיים באמונה ואגב זה כן פעל להמון שבת שלום ומבורך פרנסה בשפע (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
זיוה
7
יש יותר מידי סוכר ושמן
ש
6
דווקא לי את האמת יצא מוצלח ביותר גם טיעמה מאוד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ראובן המלאך
5
אני לעומת זאת מדי שנה עושה זאת וברוך השם פרנסה טובה. אם תתלי את כל האמונה שלך בזה ברור שזה לא יעזור. זו סגולה אבל צריך לשלב אותה עם חיים מלאי אמונה. צריך במקביל להרבות בצדקה, להקפיד על מעשרות, להשקיע בתורה, שבתות ,ראשי חודשים וימים טובים בלי לפחד הכל חוזר כפול. וכמובן לחיות באמונה שהכל מהשם יתברך ול
ח
מילים כדורבנות... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יצחק
4
שלום. היום בכמה מקומות פה באתר אין ווליום כלל
י.ל
3
"1. מנפים את הקמח לקערה גדולה, יוצרים גומה גדולה בקמח ויוצקים לתוכה את המים. מוסיפים את השמרים וחצי כוס סוכר לגומת המים, ומערבבים היטב עד לשילוב מלא. מניחים בצד למשך 15 דקות." ובסעיפים הבאים מבקשים לשמור על הגומה, שכבר אינה קיימת כי בקשו ללערבב היטב!!!
שירה
2
במשך כל השנה הקפדתי לאפות חלות בצורת מפתח וירדתי מנכסי, יש צורה ספציפית למפתח?או אולי זמנים שבהם אסור להפריש חלה? אשמח למענה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שורה ביילה
כמה טיפשןת (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אאאאא
הסגולה זה דבר טוב , אך יש דברים אחרים המעכבים את הפרנסה והכח הנגדי שלהם חזק יותר מהסגולות קדושה וצניעות, לשון הרע, יושר במסחר, כבוד ללחם ולפירורים וכו' לפני הסגולות צריך לבדוק דברים בסיסיים
משה
1
מי שמנסיוני הסגולות שלה עובדות מעולה ובחינם, זו הדיקה הרבנית יפה כהן שמיוחדת מאוד בסגולות שלה
טלי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בתוספות: