מתכון למרק קובה אדום

החורף מגיע בשלבים, ועמו בא גם החשק למרק טוב ומפנק. עורכת מדור 'אוכל' של 'כיכר השבת' מגישה מתכון למרק קובה אדום. ככה פותחים את החורף בצורה הכי טובה שיש (מתכון, אוכל)

(צילום: shutterstock)

המצרכים למרק קובה אדום

למעטפת:
  • 1 כוס סולת
  • 1 כף שמן
  • מלח
  • 1/3 כוס מים
למלית:
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 500 גר׳ בשר טחון
  • 5 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 צרור פיטרוזליה קצוצה דק
למרק;
  • 1 בצל גדול
  • 2 קישואים מוצקים
  • 2 סלק בינוניים
  • 4 גזרים
  • 4 ענפי סלרי
  • 4 כפות שמן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף שטוחה מלח לימון
  • פלפל
  • 2.5 ליטר מים או ציר ירקות

אופן ההכנה של מרק קובה אדום;

למלית;
  • מחממים מחבת גדולה ובה את השמן
  • מוסיפים את הבצל קצוץ ומטגנים עד הזהבה.
  • מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת כף עץ.
  • מתבלים במלח ופלפל
  • ומוסיפים את הפיטרוזליה.
  • מערבבים ומניחים להתקרר.
למרק:
  • חותכים את כל הירקות לרבעים.
  • מחממים שמן ומטגנים את הירקות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים רסק עגבניות ותיבול.
  • מוסיפים את המים ומבשלים מכוסה עד לביעבוע.
למעטפת ומילוי:
  • בקערה מרעבבים היטב את כל מרכיבי המעטפת עד קבלת בצק.
  • לוקחים כמות של כדור קטן ופותחים על כף היד.
  • מניחים מעט ממלית הבשר ומגלגלים.
  • מניחים בצד עד שכולם מוכנים.
  • כשהמרק רתח מכניסים את הקובה למרק ומבשלים כ40 דק׳ באש בינונית

חורף בריא!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
רק חבל שהחנות סגורה אצלנו.
חיים
4
זה מתכון כורדי. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
vasian
בלי קישואים.
יעל
3
אולי קמח?
דוד ג
2
כמות הסולת אמורה להספיק ל500 גר בשר? אפשר הסבר יותר מפורט בכמויות ואולי תמונות איך עושים את הקובה עצמו?? אני אשכנזיה מסכנה שהתסבכה עם זה- עשיתי כמות כפולה של בצק, ועדיין לא הצלחתי להכין עם כל הבשר... תודה
דינה
1
תודה לך (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
vasian

אולי גם יעניין אותך:

עוד במרקים: