
כתבות עיתונאיות, ברכות לאירועים וימי הולדת, תוכניות עבודה, מאמרים משפטיים, כתבי הגנה, תוכניות עסקיות ומה לא כבר נכתב היום דרך הבינה המלאכותית.
באקדמיה ללשון עברית מפרסמים הבוקר (שלישי) ברשתות החברתיות את הסוד הכי ידוע שמסגיר טקסט שנכתב בצ'אט והוא המקף האמצעי הרחב שמופיע בחלק נכבד בטקסט, לפעמים ללא קשר.
האקדמיה כתבה ברשתות החברתיות: "אפשר לזהות טקסטים של עוקבי האקדמיה לפי השימוש במקף ובקו מפריד. ואם הטבלה לא הספיקה, הינה הסבר קצר: המקף קצר, אין רווח לפניו ואחריו, ומקומו הראוי בגובה השורה"
"למשל", מסבירים באקדמיה: "בין־לאומי. שמים מקף בעיקר בצירופים בעלי תחיליות דוגמת אי־ודאות, דו־משמעות, ויש המשתמשים בו גם לצירופים אחרים, כגון כתבי־יד, יום־יום. שמים מקף ברצף שיש בו שני סוגי גופנים, כגון אותיות ומספרים: הכנס ה־16, מ־A ל־B. יש המשתמשים במקף בשמות המורכבים משתי תיבות, כגון בן־אל, בת־עמי, תל־אביב".
"הקו המפריד", מסבירים באקדמיה: "ארוך מהמקף, יש רווח לפניו ואחריו, ומקומו באמצע השורה. הקו המפריד משמש לציון הפרדה יתרה בין חלקים במשפט או בכותרות; לעיתים הוא בא במקום פסיק, לעיתים במקום נקודתיים, לעיתים במקום סוגריים. (-) העם היווני – במה מתבטאת רציפות זהותו ב־3500 השנים האחרונות? (-) בתצלום הראשון רואים את צפון ים המלח, ואילו בשני – את חלקו הדרומי והיבש. (-) איזה יום אתה אוהב יותר – חמישי או שישי?"




0 תגובות