פיתוח חדשני בהשראת בעלי חיים

הפנתר השחור 2.0: רובוט הכלב הסיני המהיר בעולם

שיתוף פעולה בין אקדמיה לתעשייה בסין מציב סטנדרט חדש ברובוטיקה עם רובוט כלב מהיר, חזק וחכם ששובר שיאים | הכלב, שישמש למטרות סיוע רבות, נמצא בשלבי פיתוח מתקדמים ומהווה הבטחה גדולה לתעשיית הרובוטיקה הסינית (טכנולוגיה)

הפנתר השחור 2.0 (צילום: יצרן)

הפנתר השחור 2.0, רובוט כלב מהיר במיוחד, הוא תוצר של שותפות אסטרטגית בין מכון החדשנות להומנואידים של אוניברסיטת ג'ה-ג'יאנג לסטארט-אפ ההאנגג'ואי Mirror Me. שיתוף פעולה זה איפשר פיתוח אב-טיפוס מתקדם תוך שלושה חודשים בלבד, בזכות שילוב בין מחקר אקדמי מתקדם ליכולות הנדסיות ותעשייתיות מהשורה הראשונה.

הישגים טכנולוגיים יוצאי דופן

הפנתר השחור 2.0 משלב מהירות שיא של 100 מטר ב-13.17 שניות (עד 10.3 מטר לשנייה), נתון שמציב אותו ברף דומה לרצי אולימפיאדה ואף מהיר יותר מרובוטים אמריקאיים מובילים כמו WildCat של Boston Dynamics. הרובוט מתאפיין במבנה ביומכני ייחודי: גובהו 0.63 מטר, משקלו 38 ק"ג, והוא מצויד במפרקי ברך קפיציים המדמים את תנועת הפנתר, לצד רגליים תחתונות מסיבי פחמן בהשראת מכרסמי מדבר, המעניקות קשיחות גבוהה ב-135% עם תוספת משקל של 16% בלבד. בנוסף, "נעלי ריצה" בהשראת טפרי הברדלס משפרות את אחיזת הקרקע ב-200%, ומאפשרות לרובוט להאיץ ולבלום ביעילות גם במהירויות גבוהות במיוחד.

הובלת המחקר והפיתוח

פרופ' וואנג הונגטאו, ראש מכון החדשנות להומנואידים ומייסד-שותף של Mirror Me, נחשב לאחד מהמומחים המובילים בעולם בתחום הרובוטיקה. הוא עמד בראש צוות הפיתוח של הפנתר השחור 2.0, והוביל את תהליך האינטגרציה בין מחקר אקדמי מתקדם ליישום תעשייתי פורץ דרך. לצידו פעל ג'ין יונגבין, חוקר בכיר שתרם תרומה משמעותית לעיצוב הביומכני של הרובוט, תוך יישום עקרון המטוטלת המצומדת של הויגנס - עקרון המאפשר תיאום מושלם בין תנועות הרגליים של הרובוט ומשפר את היעילות האנרגטית שלו.

חדשנות מתמשכת ושדרוגים

מאז השקת הדגם בינואר 2025, הצוות ממשיך לשפר את הרובוט, כולל איחוד הרגליים התחתונות מסיבי פחמן ליחידה אחת חזקה - מהלך ששיפר משמעותית את הביצועים והעמידות. והפיתוח המהיר עד כה התאפשר בזכות אינטגרציה מלאה בין תוכנה לחומרה, תכנון מודולרי ויכולת להגיב במהירות לאתגרים הנדסיים.

משמעות השותפות וההשפעה הרחבה

שיתוף הפעולה בין אוניברסיטה מובילה לסטארט-אפ חדשני ממחיש את הדינמיקה החדשה בסין, בה מחקר אקדמי מזין ישירות את התעשייה המתקדמת. המודל הזה מאפשר קיצור דרמטי של זמני פיתוח, מעבר מהיר מהמעבדה לשוק, והצבת סטנדרטים חדשים ברובוטיקה עולמית.

הרובוט מציב רף חדש למהירות, תיאום תנועתי ועמידות חומרית בתחום הרובוטיקה, ומהווה דוגמה חיה ליתרון שבשילוב כוחות בין אקדמיה לתעשייה. ההצלחה של הפנתר השחור 2.0 מסמלת את עוצמת החדשנות הסינית ואת יכולתה להוביל את הדור הבא של רובוטים חכמים ומהירים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (89%)

לא (11%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות הטכנולוגיה: