בלי עצירות ביניים

בלי נמל וחוק: העיר הגרעינית הצפה שתאכלס 80,000 תושבים 

פרויקט ענק בשווי 16.16 מיליארד דולר מתכנן להקים את ה-"Freedom Ship" – עיר צפה המונעת באנרגיה גרעינית שתאכלס 80,000 תושבים ותיירים | המגה-מבנה, באורך של כקילומטר וחצי, יקיף את כדור הארץ ללא הפסקה ויציע חיים אורבניים מלאים בלב האוקיינוס (חדשות בעולם)

ה-"Freedom Ship" – עיר צפה המונעת באנרגיה גרעינית (צילום: יצרן)

תשכחו מכל מה שידעתם על ספינות תענוגות; ה-"Freedom Ship" היא לא יעד לחופשה, היא עיר מדינה ריבונית שנועדה למגורי קבע. עם תקציב דמיוני של מעל 16 מיליארד דולר, העיר הצפה מתוכננת לאכלס 50,000 תושבי קבע, 20,000 אנשי צוות ו-10,000 תיירים. המבנה כל כך מאסיבי, שהוא יהיה גדול פי כמה מהספינות הגדולות ביותר בעולם כיום, כמו ה-"Icon of the Seas".

ה-"Freedom Ship" – עיר צפה המונעת באנרגיה גרעינית (צילום: יצרן)

העיר תונע באמצעות אנרגיה גרעינית ותהיה גדולה מדי עבור כל נמל קיים על פני כדור הארץ. בשל כך, היא תישאר תמיד במים בינלאומיים ותשלים הקפה של העולם מדי שנתיים עד שלוש שנים. התושבים לא ירגישו מחסור: התוכניות כוללות בתי ספר, אוניברסיטאות, בנקים, ואפילו אצטדיון ספורט עם 15,000 מושבים.

ה-"Freedom Ship" – עיר צפה המונעת באנרגיה גרעינית (צילום: יצרן)

כדי להתנייע לאורך הקילומטר וחצי של הספינה, התושבים ישתמשו במערכת חשמלית דמויית טראם שתחבר בין האזורים השונים. הגג של העיר יכלול שמונה מנחתי מסוקים וצי של מעבורות שיעבירו נוסעים אל החוף ובחזרה. בנוסף, המקום יציע פארק מים ענק, שני מוזיאונים, אקווריום עצום ומרחבים ירוקים פתוחים שנועדו להעניק תחושה של "חיים רגילים" בלב הים.

החזון של ה-"Freedom Ship" החל עוד בשנות ה-90 על ידי המהנדס נורמן ניקסון, אך הפרויקט הוקפא לאחר מותו ב-2012. כיום, תחת הנהגתו של המנכ"ל רוג'ר גוץ', התוכניות קמות לתחייה.

ה-"Freedom Ship" – עיר צפה המונעת באנרגיה גרעינית (צילום: יצרן)

למרות האופטימיות של הצוות, המכשול העיקרי נותר גיוס ההון – סכום עתק של 16.16 מיליארד דולר. גוץ' מבהיר כי ברגע שיושג המימון, הבנייה (שצפויה להתרחש באינדונזיה) תימשך כארבע שנים. "אנחנו בטוחים מאוד שנוכל להוציא את זה לפועל, אבל ההון הוא המפתח," אמר גוץ' בראיון ל-Telegraph.

אם הפרויקט יצא לפועל, הוא עשוי לסמן את תחילתו של עידן חדש שבו האנושות אינה מוגבלת עוד ליבשה, אלא יוצרת לעצמה מרחבי חיים חדשים וריבוניים על פני המים.

ואם חשבתם לשריין לכם דירה רק שתדעו - שבשל גודלה העצום, העיר לא תוכל לעגון באף נמל בעולם ותשהה באופן קבוע במים בינלאומיים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (95%)

לא (5%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

37
יהיה גם מקום בשביל קזינו?
בני
36
מי ירצה לחיות בעיר צפה, בלי טבע, בלי נופים, בלי עצים ופרחים, ציפורים ופרפרים?
גדי בחלב אימו
איך חי נוח בלי צמחים ובלי פרפרים 🤣
דניאל דבורה הנביא הנבחר
בלי טילים בלי ערבים
מבקר המדינה
35
גטו צף
א.א
34
תיבת נח
אוהד
33
חסר שם בית חולים לכל מי שישתגע להיות כל השנה בים :-)
אילי
לא יספיק הבית חולים הזה.
לכג
32
איך יתבצעו תיקונים, גם נוסעות מטוסים צריכות לעלות מדי פעם על מבדוק? לשוט סביב העולם זה אומר לשהות הרבה באוקיינוסים, קרי לפגוש מדי פעם סערות. איך זה יסתדר למי שאינם ימאים. והמבנה עצמו נראה ארוך מאוד וצר, לא נראה עמיד במיוחד...
רגע חושבים
31
התחזוקה של זה תיהיה מפלצתית
גטו
30
נשמע כמו משהו שלא יתממש, ואם כן יבנו את זה יהיה כישלון. ספינה צריכים לתקן, גם נושאות המטוסים הגרעיניות של ארה"ב חוזרות לנמל לתיקונים אחרי שנה. ומי ירצה לגור בים בלי אפשרות לרדת? ומה יהיה שם? אני מהמר שהרבה פשע וכאוס ובעיות נפשיות. בקיצור פרויקט הזוי. רק מאמירה על זה שיבנו את הדבר הזה בארבע שנים אפשר
תומאש
29
מה שבטוח יהיה שם בית חבד
יצחק
28
וואו, מזכיר משהו… טיטאניק 😉
נוסטלגיה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: