

על "האדמו"ר האמצעי" רבי דובער מליובאוויטש, השני בשושלת חב"ד ובנו של בעל התניא, מסופר כי ל"ג בעומר היה אצלו מהימים טובים המצוינים. הרבי מליובאוויטש מצטט על כך בספרו "היום יום" כי "ראו אז הרבה מופתים, רוב המופתים היו בנוגע לילדים. ובמשך השנה כולה ייחלו וציפו לל"ג בעומר".
המסורת בת יותר מ-200 השנים להתברך בל"ג בעומר, נמשכה גם לאחר הסתלקותו כאשר יהודים מכל רחבי אוקראינה, בלארוס ורוסיה עלו מידי שנה בשנה לציונו בעיירה ניעז'ין שבמחוז צ'רניגוב שבאוקראינה ביום ל"ג בעומר.
היא נמשכת גם כיום - ברקע המלחמה הקשה באוקראינה, וחרף העובדה ששני הציונים נמצאים במזרח המדינה, בקרבה יחסית לקרבת הקשים.
כ-140 יהודים מרחבי המדינה - ובראשם יהודים שהגיעו מהעיר דנייפרו עם יו"ר הקהילות היהודיות הרב מאיר סטמבלר, ומשלחת מעיר הבירה קייב בראשות השליח והרב במזרח קייב הרב מרדכי לבנהרץ - הגיעו לציון השבוע. נוסף אליהם גם 15 מיהודי ניעז'ין הגיעו לציון הק' כדי להעתיר בתפילה.
הנוכחים השתתפו בהדלקת מדורת ל"ג בעומר, בהתוועדות של שבת אחים ונשאו כמובן תפילה למען הכלל והפרט.






בנוסף, וכמיטב המסורת, גם בהאדיטש, סמוך ונראה לציון אביו, מייסד חסידות חב"ד ובעל התניא והשולחן ערוך רבי שניאור זלמן, נערכה הדלקה מרכזית ביום שמחתו של רשב"י על ידי שלוחי חב"ד ויהודים המתגוררים ברדיוס של כמה שעות נסיעה מהאזור. נוסף אליהם, 45 מיהודי האזור שבתו במתחם ההארחה רחב הידיים שבמקום בשבת האחרונה, בסמינר מיוחד שערך עבורם השליח ורבה של האדיטש והגלילות הרב שניאור זלמן דייטש.
הרב דייטש האחראי מטעם 'פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה' על המקומות הקדושים במדינה אמר כי "האדיטש וניעז'ין הם 'המירון' שלנו ולכן היה ברור שכבכל שנה, וכבמיטב המסורת יהודי אוקראינה ייטלטלו שעות בדרכים כדי לשאת תפילה ביום מסוגל זה בציונים הקדושים".
0 תגובות