יצאו בהודעה רשמית

חברת התעופה הגיאורגית הלאומית הודיעה שתחרים את הנשיאה; זו הסיבה

בשל מאבקים בתוך המדינה, חברת התעופה הלאומית של גיאורגיה, יצאה בהודעה רשמית, כי מעתה, היא לא מסכימה שכף רגלה של נשיאת המדינה תדרוך על מטוסיה, וזאת בשל ויכוח פנים מדינתי על היחס לרוסיה (חדשות בעולם)

יוסי נכטיגל | כיכר השבת |
הנשיאה סולומה זורביאשווילי (שאטרסטוק)

חברת התעופה הלאומית של גיאורגיה, יצאה בהודעה מעט משונה והכריזה, כי היא מטילה חרם על נשיאת גיאורגיה סַלוֹמֶה זוּרַאבִּישׁווִילִי.

זוראבישווילי, מכהנת כנשיאת גיאורגיה בחמש השנים האחרונות, והיא האישה הראשונה המכהנת בתפקיד הרם. הנשיאה היא אזרחית צרפת שהגיעה למדינה כשגרירת צרפת ובהמשך קיבלה אזרחות גיאורגית והפכה לפני קרוב לעשרים שנים לשרת החוץ וכאמור בשנת 2018 היא נבחרה לנשיאה מטעם מפלגת החלום הגיאורגי.

לפני שבועיים, רוסיה הודיעה כי היא מאפשרת טיסות ישירות מגיאורגיה למוסקבה, והיא מבטלת את הצורך בוויזות וזאת למרות היחסים העוינים בין המדינות, שהחלו בשנת 2008, כאשר רוסיה הותירה תלקות בעם הגאורגי, כשכבשה חלק מארצו.

חברות התעופה עטו על המציאה - לאחר ארבע שנות נתק אווירי, והחלו מיד להפעיל את הטיסות הישירות, אך מי שבחרה לשים להן רגליים, היא כאמור הנשיאה, שמתנגדת לרוסיה והיא ידועה כפרו-מערבית מאוד.

הנשיאה אף אמרה, כי היא קוראת להחרים חברות גאורגיות שיתנו יד ויפעילו טיסות ישירות למוסקבה.

דבר זה עורר זעם בחברת התעופה הלאומית של גאורגיה - Georgian Airways ובהודעה שיצאה מטעם החברה נאמר: "החברה תחרים מעתה את הנשיאה סולומה זורביאשווילי ולא תיתן שכף רגלה תדרוך במטוסי החברה. היא הכריזה על חרם עלינו ואנחנו מכריזים עליה כאישיות בלתי רצויה, עד שהיא תחליט להתנצל".

כזכור וכפי שדווח ב'כיכר השבת', לפני מספר חודשים, פרצו מחאות ענק נגד ממשלת 'החלום הגיאורגי' בשל חוק שנוי במחלוקת שרצו לאשרר, חוק הסוכנים.

החוק למעשה נועד לסמן גופים מסוימים, בעיקר גופי תקשורת, שהכנסתם מעל 20% מגיעה מחוץ לגיאורגיה - ייחשבו ויחויבו לכנות את עצמם כ'סוכנים זרים'...

בגיאורגיה, האופוזיציה מיהרה לצאת להפגנות המוניות וטענו כי הדבר ירחיק עוד יותר את גיארוגיה מהאיחוד האירופי - ובממשלה הגיאורגית טענו כי יש חוק דומה בארה"ב ולמעשה הוא דווקא יקרב את גיאורגיה למערב. הבעיה, שהן באיחוד האירופי והן בארה"ב גינו את החוק - ובאיחוד הוסיפו ואמרו כי הדבר יפגע אנושות בחופש העיתונות וירחיק את גיאורגיה עוד יותר מאירופה.

61 אחוזים מבעלי זכות הבחירה בגיאורגיה טוענים כי הם לא רואים את עצמם מזוהים פוליטית עם מפלגה כלשהי - אך המחאות הקשות שהביאו לפניית פרסה מפוארת של הממשלה, מעידה על עוד אצבע בעין לנשיא רוסיה פוטין.

בל נשכח, בשנת 2008, גיאורגיה ספגה פצע כואב וקשה מרוסיה כשפלשה לשטחה ומאז היא מלקקת את הפצעים.

מיד אחרי הפלישה הרוסית לאוקראינה היה נראה כי ממשלת החלום הגיאורגי יוצרת ממש ברית עם אוקראינה ומולדובה יחד אל המערב, אלא שבשלב מסוים, כנראה מפחד מפני מוסקבה - גיאורגיה לקחה צעד לאחור, אולי כמה צעדים יותר מדי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר