טובחים באזרחי אוקראינה ומטיפים לישראל

תראו מי שמדבר: שר החוץ הרוסי מודאג מחיסול חמאס

שר החוץ סרגיי לברוב, התייחס היום למלחמה של ישראל בחמאס ואמר: "אנחנו לא יכולים לקבל את שיטות הפעולה שננקטו נגד חמאס, שכתוצאה מהן מי שהכי סובלת היא האוכלוסייה האזרחית" | חדשות, בעולם

יוני גבאי | כיכר השבת |
סרגיי לברוב (צילום: shutterstock)

רוסיה ממשיכה בקו האנטי-הישראלי שלה: שר החוץ סרגיי לברוב, התייחס היום למלחמה של ישראל בחמאס וטען כי "מהתחלה גינינו את פעולת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר נגד אוכלוסייה אזרחית ישראלית, וקראנו במיידי לדיכוי של פעילות טרוריסטית זו.

"אך בד בבד", הוסיף לברוב, "אנחנו לא יכולים לקבל את שיטות הפעולה שננקטו נגד חמאס, שכתוצאה מהן מי שהכי סובלת היא האוכלוסייה האזרחית".

בתחילת השבוע דיווחנו כי לאחר שבועות ארוכים של ניתוק קשר בין ראש הממשלה נתניהו לנשיא רוסיה וולדימיר פוטין, התקיימה שיחה נדירה בין השניים שארכה לפי הדיווח כ-50 דקות, בתום השיחה הוציא הקרמלין הודעה לתקשורת אודות שיחת הטלפון בין המנהיגים.

משרד ראש הממשלה פרסם אמש הודעה בה נכתב כי נתניהו הביע בפני נשיא רוסיה את אכזבתו מכך שרוסיה פועלת באופן קבוע נגד ישראל באו"ם ומשתפת פעולה עם איראן, מאידך הודה ראש הממשלה לנשיא הרוסי על פעילותו בנושא החטופים וביקש שיסייע בהבאת סיוע הומניטרי לאלו שעדיין נמצאים בשבי החמאס בעזה.

ההודעה הרוסית הייתה שונה מאוד ונסובה בעיקר אודות ה"מצב ההומניטרי בפלסטין" אך התייחסה גם לנושא החטופים וגינוי הטרור.

בהודעת הקרמלין נכתב כך: "ולדימיר פוטין שוחח בטלפון עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, השיחה התמקדה במצב הקריטי באזור הקונפליקט ישראל-פלסטין ובפרט במצב ההומניטרי הנוראי ברצועת עזה", נכתב בהודעת הקרמלין.

"ולדימיר פוטין אישר מחדש את עמדתו העקרונית של דחייה וגינוי הטרור על כל ביטוייו. יחד עם זאת, חיוני להימנע מהשלכות כה חמורות על האוכלוסייה האזרחית תוך התמודדות עם איומי טרור. רוסיה מוכנה לספק את כל הסיוע האפשרי כדי להקל על סבלם של אזרחים ולהחליש את הסכסוך", מסר פוטין.

למרות שלא הזכיר את חמאס בהודעתו באופן מפורש, יצוין כי השימוש במושג 'טרור' בהקשר של מתקפת החמאס על ישראל מהווה "התקדמות" במושגים רוסיים.

"בנוסף, הצדדים הביעו עניין הדדי בהמשך שיתוף הפעולה בפינוי אזרחים רוסים ובני משפחותיהם, וכן בשחרור ישראלים המוחזקים בעזה. ולדימיר פוטין ובנימין נתניהו הסכימו להמשיך במגעים", מסיים הקרמלין.

האם בעקבות השיחה הצליח ראש הממשלה למתן את העוינות הרוסית כלפי ישראל עליה הצהירה כי אין לה הזכות להגן על עצמה? נראה שלא.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר