לא הטילה וטו 

ארה"ב נמנעה | מועצת הביטחון של האו"ם הצליחה להעביר החלטה על עזה 

מועצת הביטחון של האו"ם הצליחה להעביר החלטה הנוגעת לרצועת עזה לאחר שבמשך קרוב לשבוע התקיים משא ומתן על הנוסח המדויק בין איחוד האמירויות מגישת ההצעה לארה"ב שסירבה לקרוא להפסקת אש ברצועה (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
מועצת הביטחון של האו"ם (שאטרסטוק)

מועצת הביטחון של האו"ם הצליחה להעביר אמש (שישי) החלטה "ללא שיניים" הקוראת לעולם להאיץ את משלוחי הסיוע לרצועת עזה, לקיים הפוגות הומניטריות בלחימה ולשחרר את בני הערובה שנותרו בידי חמאס. הרוסים ניסו לקרוא להפסקת אש מוחלטת ונתקלו בווטו אמריקאי.

בסופו של דבר אושר הנוסח המרוכך בתמיכה של 13 מדינות, ארה"ב ורוסיה נמנעו כל אחת מסיבותיה היא.

שגרירת ארה"ב הגיבה להחלטה ואמרה כי "זה היה קשה, אבל הגענו לשם".

לדבריה, ההצבעה מחזקת את המאמצים "להקל על המשבר ההומניטרי הזה, לקבל סיוע מציל חיים לעזה ולחלץ בני ערובה מעזה, לדחוף להגנה על אזרחים חפים מפשע ועובדים הומניטריים, ולפעול למען שלום בר קיימא".

"קשה להפריז עד כמה זה דחוף", אמרה תומס-גרינפילד. "החלטה זו מדברת על חומרת המשבר הזה, והיא קוראת לכולנו לעשות יותר". במהלך הדיון העלתה רוסיה הצעה הקוראת להפסקת אש מיידית, עשר מדינות הצביעו בעד, ארבעה נמנעו וארה"ב הטילה ווטו.

שגריר רוסיה באו"ם אמר כי מדובר בהחלטה "חסרת שיניים" שמאפשרת את המשך הפעילות של צה"ל ברצועה. הוא אמר כי ההתנהלות של ארה"ב הינה "התנהגות מבישה, צינית וחסרת אחריות". ההחלטה "תעניק למעשה לכוחות המזוינים הישראלים חופש תנועה מוחלט לצורך פינוי רצועת עזה", אמר הרוסי באו"ם.

הקריאה המקורית ל"השעיה מיידית של פעולות האיבה" נדחתה. במקומה הוגשה טיוטה הקוראת ליצירת "צעדים דחופים לאפשר באופן מיידי גישה הומניטרית בטוחה, ללא הפרעה ומורחבת, וגם ליצירת התנאים להפסקה בת קיימא של פעולות האיבה".

שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן הגיב להחלטה: ״אני מודה לארה״ב ולנשיא ביידן על העמידה האיתנה לצד ישראל לאורך המו״מ על ההחלטה והשמירה על הקווים האדומים שהוגדרו. ההחלטה שומרת על הסמכות הבטחונית של ישראל לפקח ולבדוק את הסיוע הנכנס לעזה" אמר ארדן.

"מנגד, אסור להתעלם מכך שמועצת הבטחון כגוף לא גינתה עד היום את טבח ה7.10. זוהי חרפה שחושפת את חוסר הרלבנטיות של האו״ם בקשר למלחמה בעזה. התמקדות האו״ם רק במנגנוני הסיוע לעזה, היא מיותרת ומנותקת מהמציאות- ישראל ממילא מאפשרת הכנסת סיוע בכל היקף נדרש. האו״ם צריך היה להתמקד במשבר ההומניטארי של החטופים.

מחדלי האו״ם ב 17 השנים האחרונות אפשרו לחמאס לחפור מנהרות טרור ולייצר טילים ורקטות. ברור שאי אפשר לסמוך על האו״ם לפקח על הסיוע הנכנס", סיכם השגריר הישראלי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר