אמש (שלישי), החל באופן רשמי המבצע ההודי 'סינדור', שנועד לפגוע במטרות טרור במדינת פקיסטן.
בעוד ההודים נמנעו מלעשות שימוש במונח "מלחמה", בפועל, הלילה התרחשה תפנית מסוכנת ביחסים העוינים גם כך בין המדינות הגרעיניות, כאשר הודו החליטה לראשונה מזה שני עשורים, לתקוף את שכנתה מצפון-מערב באמצעות הפצצות ממוקדות על אתרי טרור במדינת פקיסטן.
התקיפות, שבוצעו לפנות בוקר, כוונו לעבר תשעה אתרים בשטח פקיסטן ובחבל קשמיר הנתון לשליטתה, שלפי הודו שימשו כתשתיות טרור – מוקדים לתכנון וניהול מתקפות נגד אזרחים והצבא ההודי.
משרד ההגנה בניו דלהי הדגיש כי המבצע כוון אך ורק לעבר מטרות טרוריסטיות ולא כלל מתקנים צבאיים של פקיסטן, בניסיון למנוע הסלמה רחבה יותר. עם זאת, איסלאמאבאד טענה כי היעדים שהותקפו היו אזוריים אזרחיים לחלוטין, והאשימה את הודו בפגיעה חסרת הבחנה באזרחים חפים מפשע.
על פי הודעת הצבא הפקיסטני, לפחות 26 בני אדם נהרגו בתקיפות ו-46 נוספים נפצעו. בהודו, לעומת זאת, דווח על שבעה אזרחים שנהרגו מירי ארטילרי של פקיסטן לעבר חבל קשמיר שבשליטתה. בנוסף, פקיסטן מסרה כי הצליחה ליירט ולהפיל חמישה מטוסי קרב הודיים וכן כטב"ם אחד שחצה את המרחב האווירי שלה – טענות שטרם קיבלו אישור רשמי מצד ניו דלהי.
המתיחות האחרונה החלה לאחר מתקפה קטלנית בעיירת הנופש פהאלגאם ב-22 באפריל, שבה נהרגו 26 בני אדם – רובם הודים, בהם גם אזרח נפאלי. המתקפה, שבוצעה על ידי קבוצה מזוינת שעדיין לא זוהתה רשמית, הוגדרה הקשה ביותר נגד אזרחים בהודו זה שני עשורים. לפי עדי ראייה, המחבלים כיוונו את האש במיוחד לעבר גברים הינדואים. המשבר הצית גל זעם ציבורי רחב בהודו, כאשר ראש הממשלה נרנדרה מודי התחייב "לרדוף את האחראים עד קצות הארץ" ולהענישם "מעבר לדמיונם".
בעוד שטרם ברור איזו קבוצה עמדה מאחורי הפיגוע, גורמי ביטחון בהודו טוענים כי לפחות שניים מהמחבלים היו אזרחים פקיסטנים, והאשימו את איסלאמאבאד בתמיכה שיטתית בגורמים קיצוניים – טענה שפקיסטן דוחה על הסף. בשבועות שחלפו מאז, נקטו שתי המדינות שורת צעדים הדדיים – כולל גירוש דיפלומטים, סגירת מעברי גבול והשעיית אשרות – אך רבים העריכו כי העימות ידרדר למתקפה ישירה, כפי שאירע בעבר.
0 תגובות