

אחרי האשמות אמש (שלישי) של נשיא צרפת נגד ישראל, בלשכת ראש הממשלה, מגיבים לפני זמן קצר (רביעי) בחריפות ומשיבים אש.
בהודעה שיצאה מטעם לשכת נתניהו נכתב: "מקרון שוב בחר לעמוד לצד ארגון טרור אסלאמיסטי רצחני ולהדהד את התעמולה השקרית שלו, תוך האשמת ישראל בעלילות דם".
"ישראל", נכתב בהודעה החריפה והלא-ממש דיפלומטית, "מנהלת מאבק רב-זירתי על קיומה בעקבות הטבח המחריד שביצע חמאס נגד חפים מפשע בשבעה באוקטובר, כולל רצח וחטיפת עשרות בעלי אזרחות צרפתית".
עוד נכתב: "במקום לתמוך במחנה הדמוקרטי המערבי שנאבק בארגוני הטרור האסלאמיסטים ולקרוא לשחרור החטופים, מקרון שוב דורש מישראל להיכנע ולתת פרס לטרור. ישראל לא תעצור ולא תיכנע".
לסיום נכתב: "ראש הממשלה נתניהו נחוש להשלים את כל יעדי המלחמה של ישראל: שחרור כל חטופינו, הכרעת החמאס צבאית ושלטונית, והבטחה שעזה לא תהווה עוד איום על ישראל".
שר הביטחון ישראל כ"ץ השיב למקרון: "אנחנו זוכרים היטב מה קרה ליהודים בצרפת כאשר לא יכלו להגן על עצמם. שהנשיא מקרון לא יטיף לנו מוסר. מצופה מצד מי שמגדיר את עצמו כידיד ישראל לעמוד לצד ישראל במלחמתה מול ארגון הטרור הרצחני חמאס וציר הרשע האיראני המאיימים להשמיד את מדינת ישראל - במקום לנסות למנוע ממנה את זכות ההגנה העצמית".
כץ הוסיף: "צה"ל פועל ברמת מוסר שאין למעלה ממנה בנסיבות קשות ומורכבות - ודאי יותר מכל מה שצרפת עשתה במלחמותיה בעבר".
כזכור וכפי שדווח, בריאיון לרשת TF1, הטיח מקרון האשמות חמורות והאשים את ממשלת ישראל ביצירת אסון הומניטרי חסר תקדים, תוך שהוא מדגיש כי "מה שקורה היום בעזה הוא בלתי מתקבל על הדעת – זו בושה. זו שערורייה".
עם זאת, נשיא צרפת הדגיש שהמהלכים הבאים חייבים לכלול את שחרור החטופים ודה-מיליטריזציה של חמאס.
לאורך הריאיון, התעקש מקרון שלא להשתמש במונח "רצח עם", אך הדגיש: "זה אסון הומניטרי וזה מזעזע". הוא סיפר על ביקורו בגבול מצרים וראה שם "ילדים ונשים פצועים, אחת עם עמוד שדרה מרוסק ששישה חודשים לא טופלה". לדבריו, סיוע הומניטרי עצום שהועבר על ידי מדינות רבות – נחסם על ידי ישראל: "הסיוע עמד שם, נעצר בידי הישראלים – זה לא מתקבל על הדעת".
מקרון האשים במפורש את נתניהו באחריות למצב: "אני אומר את זה בצורה ברורה – מה שעושה היום ממשלת בנימין נתניהו הוא דבר שאי אפשר לקבל". הוא הוסיף כי "מאז מרץ כל הדרכים ההומניטריות נסגרו, יש מצור מוחלט. אין מים, אין תרופות, אי אפשר לפנות פצועים, רופאים לא יכולים להיכנס. זה מצב מחריד".
הנשיא הצרפתי טען כי פעל רבות להפסקת אש כבר מאז אוקטובר, והזכיר שהוביל את ועידת הסיוע הראשונה לעזה בפריז בנובמבר. עם זאת, הוא הדגיש כי "זה לא תלוי רק בנו – זה תלוי בעיקר בארצות הברית ובנשיא טראמפ. הלחץ האמריקאי הוא המפתח".
לשאלת המראיינים מדוע צרפת אינה מטילה סנקציות על ישראל, השיב מקרון כי כבר התקבלו החלטות לצמצם סיוע ביטחוני התקפי לישראל, וציין שצרפת העבירה רק ציוד מיגון "בעיקר נגד מתקפות מאיראן". הוא הוסיף כי ייתכן שיידרש מהלך אירופי רחב יותר נגד ישראל: "אי אפשר להמשיך כאילו לא קרה כלום – נצטרך להגביר את הלחץ. זו שאלה פתוחה באירופה".
למרות הביקורת הקשה, מקרון הדגיש כי צרפת הכירה בזכותה של ישראל להגן על עצמה אחרי מתקפת ה-7 באוקטובר, ואף ציין כי זו הייתה המתקפה הקטלנית ביותר על אזרחים צרפתים מאז מתקפת הטרור בניס. עם זאת, הוא הדגיש: "דמוקרטיה צריכה להילחם בדרכים שונות. הפתרון איננו לתקוף את עזה בצורה לא מובחנת".
בסיום דבריו, שב מקרון על עמדתו כי הפתרון היחיד הוא מדיני: הקמת מדינה פלסטינית לצד ישראל, הכרה הדדית, וחיים בביטחון לשני העמים.
0 תגובות