

היזם היהודי ומייסד גוגל, סרגיי ברין, כינה את האו"ם "אנטישמי באופן שקוף", זאת בתגובה לדו"ח של הארגון שקבע כי חברות טכנולוגיה, ובהן גוגל וחברת האם שלה אלפבית, הפיקו רווחים מ"רצח העם שבוצע על ידי ישראל" בעזה. הדו"ח, שפורסם בחודש שעבר, טען כי: חברות אלו סיפקו טכנולוגיות ענן ובינה מלאכותית לממשלה ולצבא הישראליים.
דבריו של ברין נאמרו בפורום פנימי של עובדי חטיבת הבינה המלאכותית של גוגל, Google DeepMind, שם התקיים דיון על הדו"ח. הוא אמר כי "בכל הכבוד, השימוש במונח רצח עם ביחס לעזה פוגע עמוקות באנשים יהודים רבים שסבלו מרציחות עם אמיתיות. הייתי גם זהיר מציטוט ארגונים אנטישמיים באופן שקוף כמו האו"ם ביחס לנושאים אלו".
מאוחר יותר, ברין הבהיר ל"וושינגטון פוסט" כי הערותיו היו בתגובה ל"דיון פנימי שציטט דו"ח מוטה ומטעה באופן ברור".
הדו"ח המדובר, שחובר על ידי הדיפלומטית האיטלקייה פרנצ'סקה אלבנזה, המשמשת כמדווחת מיוחדת של האו"ם לענייני השטחים הפלסטיניים הכבושים, האשים את חברות הטכנולוגיה האמריקאיות בניצול הזדמנות עסקית רווחית שנוצרה מצורך גובר בשירותי מחשוב ואחסון בענן עבור ישראל, עקב היקף הנתונים האדיר שנוצר משליטת ישראל בעזה.

ארה"ב בצעד דרמטי נגד שליחת האו"ם האנטי-ישראלית
הדו"ח הזכיר במפורש את "פרויקט נימבוס" – עסקת שירותי ענן בשווי 1.2 מיליארד דולר שהוענקה לגוגל ולאמזון בשנת 2021. לטענת הדו"ח, חברות אלו סיפקו יכולות חיוניות של בינה מלאכותית וענן לאחר שמערכות הצבא הישראלי הוצפו בעקבות מבצע "מבול אל-אקצא" של חמאס.
יש לציין כי המשלחת האמריקאית לאו"ם קראה בשבוע שעבר למזכ"ל האו"ם לגנות את פעילותה של אלבנזה ולהדיח אותה מתפקידה, בטענה שהיא אנטישמית ומוטה נגד ישראל.
הנהגת גוגל התמודדה בעבר עם עובדים שמחו על קשרי החברה עם ישראל, ופיטרה עובדים אלו לאחר תחילת המלחמה בעזה. לפי דיווח ב"וושינגטון פוסט" מינואר, גוגל שאפה לספק את טכנולוגיות הבינה המלאכותית שלה לצבא הישראלי לאחר מתקפת הפתע של חמאס.
0 תגובות