![קציצות טונה אפויות](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=900/2019/02/06/e6debce0-01ff-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h362_w539.jpg)
![קציצות טונה אפויות](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=900/2019/02/06/e6debce0-01ff-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h362_w539.jpg)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
לקציצות:
- 200 גרם טונה בשמן, מסוננת
- 3 ביצים
- 1/2 כף שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 20 עלי בזיליקום, קצוצים דק
- 6 שיני שום, קצוצות
לסלט:
- 2 לימונים שלמים, קצוצים דק בקליפתם
- 5 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
- מלח
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, מגלגלים לכדורים לא גדולים ושווים בגודלם ומועכים קלות.
2. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
3. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט, ומתבלים במלח ושמן זית. ממלאים פיתות ב-3 קציצות, מוסיפים 2-3 כפות מהסלט ושאר תוספות אהובות ומגישים מיד.