מתכון לדניס מטוגן עם עגבניות שרי, שום ולימון כבוש

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו יוצרת מנה אקטואלית, כיאה למזל החודש: דג (דניס או מושט. נתון לבחירתכם) צלוי ברוטב עשיר, המורכב ברובו מעגבניות עסיסיות. היא מתאימה לשבת (אך כדאי להכין אותה סמוך לכניסה) וגם לסתם יום של חול וכרגיל, תקבלו מהשפית טיפים מעולים לבישול, שמשנים חיים (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
דג לשבת, במחבת: דניס מטוגן עם עגבניות שרי, שום ולימון כבוש (צילום: אברומי לינשה)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4-5 כפות שמן זית
  • 2-4 נתחי פילה דניס או מושט
  • 7 שיני שום שלמות
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות גדושות לימון כבוש

אופן ההכנה:

במחבת, מחממים את שמן הזית ומתחילים בטיגון הדג מצד העור. מוסיפים סביב את שיני השום. הופכים את הדג לצד שני ומוסיפים את עגבניות השרי. מפזרים מלח ופלפל, מכסים ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הלימון הכבוש מעל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר