מתכון לסלט טחינה חמצמץ עם "ספגטי" סלק

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו לוקחת שני מוצרים שלכאורה הקשר ביניהם קלוש: טחינה גולמית וסלק - ומייצרת מהם מנה מרעננת וסופר טעימה, שתענוג לטבול בה את החלה בליל שבת (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 סלק גדול טרי
  • שמן זית
  • 1 לימון סחוט היטב
  • מלח
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מים קרים
  • 2 שיני שום, קצוצות דק דק
  • חלה טריה - להגשה

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, יוצרים מהסלק "ספגטי". בקערה, מערבבים אותו עם מעט שמן זית, לימון ומלח. מניחים בצד.

2. בינתיים, בקערה, טורפים את הטחינה, המים, השום, שאר הלימון ומלח, עד לקבלת מרקם קרמי. טועמים ומתקנים תיבול.

3. בצלחת, משטחים את הטחינה ובמרכז מניחים את הסלק המוחמץ. מגישים עם חלה טריה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות