ליד הקפה

מתכון לעוגת שוקולד ופקאן עשירה ועסיסית

עוגת השוקולד הזו פריכה בחלקה העליון, רטובה בדיוק במידה הנכונה במרכזה ועמוסה בשברי אגוזים שממלאים את הפה בכל נגיסה. היא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לפתוח את שבת בבוקר בכיף ובשמחה ויש בתוכה אפילו מרכיב סודי שמוסיף לה טעם ומעלה את ערכה התזונתי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת שוקולד ופקאן עשירה ועסיסית (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס + 2 כפות חמאה, בתוספת מעט למחבת
  • 1/2 כוס + 2 כפות קקאו
  • ⅓1 כוסות סוכר חום כהה
  • 2 ביצים גדולות
  • 7 כפות לֶבֶּן
  • 1 כף תמצית וניל
  • ¼2 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות קינמון
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס תמרים, מגולענים וקצוצים גס
  • 3/4 כוס אגוזי פקאן גולמיים, קצוצים גס + חופן נוסף לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

2. ממסים את החמאה בסיר על אש בינונית. מערבבים פנימה את הקקאו וחצי כוס (125 מיליליטר) מים, עד לקבלת רוטב חלק. מסירים את הסיר מהאש.

3. בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר החום, הביצים, הלֶבֶּן והווניל עד לקבלת תערובת חלקה.

4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. מעבירים את תערובת הקמח לתערובת חמאת הקקאו ומערבבים עד שלא נשארו גושים.

5. מערבבים פנימה את תערובת הלֶבֶּן-ביצה ומוסיפים פנימה את האגוזים.

6. שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך כ-45 דקות, או עד ששיפוד שהוכנס למרכז יוצא נקי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר