ליד הקפה

מתכון לעוגיות תחרה אלגטיות ועדיין פרקטיות

למרות שאתם עלולים לחוש מאוימים למראה המרקם הדקיק שלהן והשם המפונפן, למעשה, קל מאד להכין את עוגיות התחרה הללו, אז אל חשש! הן נפלאות בפני עצמן, אך ילכו גם עם כדור גלידה או ככריך עוגיות מאולתר במילוי חמאת בוטנים או ממרח שוקולד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אין להן מתחרות: עוגיות תחרה מקורמלות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות חמאה
  • 1/4 כוס סוכר מגורען
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס דבש
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס קמח מנופה
  • 1/2 כוס שקדים קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. בסיר בינוני מערבבים את החמאה, הסוכרים, הדבש והמלח, על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקמח והשקדים, רק עד להטמעה.

2. מעבירים 2 כפיות מהבלילה לכל עוגיה, לתבניות, תוך שמירה על מרחק של 10 סנטימטרים זו מזו. אופים עד להזהבה, 6-8 דקות.

3. מצננים על ניירות האפייה, עד להתייצבות, 8-10 דקות ולאחר מכן מעבירים לרשת התנור לצינון מלא.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר