לכבוד שבת

מתכון לבריגדיירו: כדורי שוקולד ברזילאיים משודרגים

הבריגדיירו, כפי שהבנתם, הוא קינוח ברזילאי מסורתי בגודל ביס, העשוי מחלב מרוכז ממותק וקקאו. הוא קל להפליא להכנה ודורש רק שלושה מרכיבים פשוטים, קורט מלח ותוספות נוצצות וחגיגיות לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בריגדיירו: כדורי שוקולד ברזילאיים משודרגים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 גרם חלב מרוכז ממותק
  • 1/4 כוס קקאו
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • תרסיס שמן
  • אגוזים מרוסקים דק (לא חובה, לקישוט)
  • פתיתי קוקוס (לא חובה, לקישוט)
  • סוכריות שוקולד (לא חובה, לקישוט)

אופן ההכנה:

1. מניחים את החלב המרוכז, הקקאו, השמנת והמלח בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת סמיכה וכמעט מוצקה, כ-10 דקות. (התערובת מוכנה כאשר מעבירים מרית על תחתית הסיר והוא נשאר גלוי למשך מספר שניות.)

2. יוצקים את התערובת לתבנית או לקערת ערבוב המצופה בתרסיס שמן. מקררים עד שהיא יציבה מאוד, לפחות שעה ועד יום אחד.

3. מורחים את התוספות הרצויות בשכבות אחידות, על צלחות נפרדות.

4. מצפים את הידיים בתרסיס שמן ומגלגלים את תערובת הקקאו לכדורים של 1/2 כף, עובדים במהירות כדי להימנע מהתחממות שלה. מגלגלים מיד כל כדור בתוספות. מקררים את הכדורים, מכוסים, עד 3 ימים.

5. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר