עוגת גבינה עשירה פרווה
עוגת גבינה עשירה פרווה (צילום: LIZ ANDREW, purewow.com)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבסיס האפוי:
  • 1/2 1 כוסות אגוזי פקאן
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • למלית ה"גבינה"
  • 3 כוסות אגוזי קשיו, לא קלויים, מושרים במים למשך לילה (אין לכם זמן לחכות לילה? ראו הערה)
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש
  • גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
  • 3/4 כוס חלב קוקוס
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 500 גרם אוכמניות טריות
  • 2 כפות סוכר
  • גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד

אופן הכנת עוגת גבינה עם אוכמניות - פרווה:

אאא

הערה: אין לכם זמן לחכות לילה להשריית הקשיו? אין בעיה. הניחו אותם בסיר, כסו במים והביאו לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה, ומבשלים במשך 15 דקות. מסננים מנוזלים ומצננים את הקשיו לטמפרטורת החדר. 

הכנת הבסיס:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים בנייר אפייה תבנית קפיצית עגולה בקוטר 20 ס"מ.

2. במעבד מזון, טוחנים את אגוזי הפקאן, ומעבירים לקערה בינונית. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את שמן הקוקוס, ומערבבים עד שהפירורים מצופים היטב. יוצקים את התערובת לתבנית, ומהדקים לשכבת בסיס אחידה.

3. אופים במשך 8-9 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. מוצאים ומניחים לבסיס להתקרר לטמפרטורת החדר.

הכנת המילוי:

4. מסננים את הקשיו מנוזלים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים למרקם גס. מוסיפים את הסוכר, הדבש, גרידת הלימון, מיץ הלימון, חלב הקוקוס ותמצית הווניל, וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה, ללא גושים וסמיכה מאוד. יוצקים את התערובת על הבצק האפוי, מעבירים למקפיא ועוברים להכנת הציפוי.

הכנת הציפוי:

5. בסיר בינוני, מערבבים את האוכמניות, הסוכר, גרידת הלימון ומיץ הלימון, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. לאחר מכן, מבשלים במשך 8-10 דקות, עד שהאוכמניות רכות ומתחילות להתפוצץ.

6. במעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים את האוכמניות לתערובת חלקה. יוצקים את המחית על מלית העוגה, ומיישרים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לצינון וגיבוש למשך 45 דקות לפחות.

7. מעבירים את עוגת הגבינה למקרר, ושומרים בקירור עד להגשה. מחלצים בזהירות את התבנית, ופורסים את העוגה למשולשים.

מקור