מתכון לפאי תפוחים אישי מתוק בניחוח קינמון ממכר

במקום להכין פאי גדול ולהתפלל שהקלתית תיאפה כראוי, מורן פינטו מקצרת את התהליך וחוסכת לכם עצבים מיותרים עם מאפי פאי אישיים שעוטפים מלית תפוחים וקינמון מבעבעת (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם חמאה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 3/4 1 כוסות קמח, מנופה
  • קמצוץ מלח
  • למלית:
  • 100 גרם חמאה
  • 6 תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון
  • לקרם:
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפיות מיץ תפוזים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • להברשה: ביצה טרופה

אופן הכנת פאי תפוחים אישי:

1. במעבד מזון או ידנית, מעבדים יחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת עיסה אחידה. נזהרים שלא לעבד יותר מדי, אחרת מרקמו הפריך של הבצק יפגע.

2. מחממים היטב מחבת גדולה וממיסים בה את החמאה. מוסיפים את קוביות התפוחים, הסוכר והקינמון, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מקבלים גוון זהוב וכמות הנוזלים במחבת הצטמצמה מאוד.

3. מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ, וחותכים לריבועים שווים בגודל 8X5 ס"מ.

4. על חצי מכמות הריבועים, מניחים במרכז ממלית התפוחים. מכסים את המלית בריבוע בצק נוסף, ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. יוצרים 2-3 חריצים בבצק כדי שאדי המלית לא ייכלאו בפנים וירטיבו את המאפים.

5. מסדרים את ריבועי הבצק ההמולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.

6. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקרם, ומזלפים על המאפים לפני ההגשה - ניתן להגיש חם או קר ולצרף בצד כדור גלידת וניל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר