מתכון לעוגת גבינה אישית ללא אפייה - הגרסה הבריאה יותר

התזונאית מיה בן אפרים עם קינוח כוסות מרשים שאפשר לאכול בלי מצפון, כזה שיגרום לכם לשכוח ממה שחשבתם על מתכונים דיאטטיים. כן, הם יכולים להיות טעימים, בריאים, אסתטיים ונהדרים גם לאירוח - בו זמנית (מתכונים, אוכל)

מיה בן אפרים | כיכר השבת |
תיהנו - ושימו את המצפון בצד! (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5% שומן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 80 גרם (1 חבילה) פודינג וניל
  • 1 מיכל (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
  • 41 כוס (50 גרם) סוכר
  • פירות טריים חתוכים: תותים, פטל, דובדבנים וכדומה
  • 1 צנצנת קונפיטורת פירות, בטעם שישתלב היטב עם הפירות בהם משתמשים

אופן ההכנה:

מתכון ל-10 כוסות בנפח של כ-200 מ"ל

1. מערבבים בקערה את הגבינה, 3/4 כוס סוכר, השמנת החמוצה, גרידות הקליפה מהלימון והתפוז, סוכר הווניל ומחצית מכמות אבקת הפודינג.

2. שמים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה, 1/4 כוס סוכר ויתרת הפודינג ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצפת לא קשה במיוחד.

3. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

הרכבת הקינוח:
4. מחלקים בין הכוסות 2/3 מכמות הקונפיטורה, מעבירים את קציפת הגבינה לשק זילוף עם צנתר בינוני וממלאים את הכוסות עד לשלושה רבעים מגובהן (אפשר גם למלא את הכוסות בעזרת כף). שמים על הקציפה את יתרת הקונפיטורה, ומזלפים עליה את יתרת הקציפה. מקשטים בפירות טריים ומעבירים למקרר עד להגשה.

>> למתכונים בריאים וקלים נוספים

מיה בן אפרים היא דיאטנית קלינית ותזונאית, מפתחת תוכנית אונליין לירידה במשקל ב-45 יום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר