תיהנו - ושימו את המצפון בצד!
תיהנו - ושימו את המצפון בצד! (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(10 מנות):

  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5% שומן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 80 גרם (1 חבילה) פודינג וניל
  • 1 מיכל (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
  • 41 כוס (50 גרם) סוכר
  • פירות טריים חתוכים: תותים, פטל, דובדבנים וכדומה
  • 1 צנצנת קונפיטורת פירות, בטעם שישתלב היטב עם הפירות בהם משתמשים

אופן ההכנה:

אאא

מתכון ל-10 כוסות בנפח של כ-200 מ"ל

1. מערבבים בקערה את הגבינה, 3/4 כוס סוכר, השמנת החמוצה, גרידות הקליפה  מהלימון והתפוז, סוכר הווניל ומחצית מכמות אבקת הפודינג.

2. שמים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה, 1/4 כוס סוכר ויתרת הפודינג ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצפת לא קשה במיוחד.

3. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

הרכבת הקינוח:
4. מחלקים בין הכוסות 2/3 מכמות הקונפיטורה, מעבירים את קציפת הגבינה לשק זילוף עם צנתר בינוני וממלאים את הכוסות עד לשלושה רבעים מגובהן (אפשר גם למלא את הכוסות בעזרת כף). שמים על הקציפה את יתרת הקונפיטורה, ומזלפים עליה את יתרת הקציפה. מקשטים בפירות טריים ומעבירים למקרר עד להגשה.

>> למתכונים בריאים וקלים נוספים

מיה בן אפרים היא דיאטנית קלינית ותזונאית, מפתחת תוכנית אונליין לירידה במשקל ב-45 יום.