בריא יותר

מתכון ללחמניות שמרים וקמח מלא שאף אחד לא יסרב להן

תתחילו מהשבת הקרובה ותמשיכו איתן לכל ימות השבוע: לחמניות אליפות רכות וטעימות ששווה להכין מהן המון, להקפיא ולשלוף כשרוצים. התזונאית מיה בן אפרים עם מתכונים דיאטטיים פשוטים, מהירים וקלים להכנה שיעזרו לך - ולכל המשפחה - לאכול טוב יותר וליהנות מכל רגע (מתכונים, אוכל)

מיה בן אפרים | כיכר השבת |
לחמניות שמרים וקמח מלא (צילום: מיכל ונדר)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח שמרים, מנופה
  • 4 כפות קמח מלא, מנופה
  • 1 כף מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום קלוי וגרעיני חמנייה

אופן ההכנה:

מתכון ל-40 לחמניות

1. מערבבים את הקמחים עם המים והסוכר ולשים עד לקבלת עיסה אחידה, אך נשאר מעט קמח בקערה.

2. מוסיפים את השמן ואוספים את שאריות הקמח. ממשיכים ללוש עד שהבצק נעשה רך ואחיד. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה.

3. מכסים את הבצק בשקית ניילון, מניחים במקום חמים, מניחים על השקית קופסת גפרורים, מכסים את הכל במגבת ונותנים לבצק לתפוח, עד שהוא מכפיל את נפחו.

4. מחלקים את הבצק ל-40 עיגולים בגודל שווה, ומסדרים אותם צמודים זה לזה בשתי תבניות.

5. מורחים את עיגולי הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וגרעיני חמנייה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-12 דקות. הלחמניות נשמרות היטב בהקפאה.

>> למתכונים בריאים וקלים נוספים

מיה בן אפרים היא דיאטנית קלינית ותזונאית, מפתחת תוכנית אונליין לירידה במשקל ב-45 יום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר