מאפינס מקמח מלא עם שוקולד ואגוזים
מאפינס מקמח מלא עם שוקולד ואגוזים (צילום: אושרית אברג'יל)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1.5 כוסות קמח מלא 80%
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קוקוס
  • 4 ביצים
  • 1 כוס ריצ׳
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור דק
  • אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס, לקישוט

אופן ההכנה:

אאא

1. מקציפים את הביצים והסוכר (אפשר עם מטרפה ידנית).

2. מוסיפים קוקוס ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים שמן, מערבבים ואז מוסיפים 1 כוס קמח ואבקת אפיה.

3. שופכים את הריצ׳, מערבבים היטב ומוסיפים עוד 1/2 כוס קמח.

4. מכניסים לעיסה חצי מכמות השוקולד ומערבבים.

5. מניחים בתבנית שקעים (בתוך מנג׳ט).

6. מפזרים מעל שברי אגוזי לוז ושוקולד.

7. אופים בחום של 170 מעלות במשך כ-20 דקות. כדאי לבדוק אחרי 15 דקות.