פשטידת ברוקולי, קישואים וגבינה
פשטידת ברוקולי, קישואים וגבינה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 4 זוקיני (זן של קישואים) גדולים
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 ביצים
  • 1 כוס חלבוני ביצה (מכ-8 ביצים)
  • 1/2 כוס יוגורט, עדיף דל שומן
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי, קצוצים לחתיכות בגודל ביס
  • 2 כוסות עלי קייל, קרועים (אופציונלי)
  • 1/2 1 כוסות גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות מחבת ברזל יצוק בקוטר 25 ס"מ.

2. בעזרת ספירלייזר - קוצץ ירקות ספירלי או מנדולינה, פורסים את הזוקיני למעין אטריות ארוכות. מעבירים למסננת שמונחת מעל קערה גדולה, מפזרים מעל מלח, ונותנים ל"אטריות" הזוקיני לשבת במשך 20 דקות. מדי פעם מערבבים, כדי שהזוקיני יגירו את הנוזלים.

3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים והחלבונים, מוסיפים את היוגורט, קורט פלפל שחור ומלח וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.

4. סוחטים בידיים בעדינות את הזוקיני, מעבירים למגבת נייר ומייבשים אותם ככל הניתן.

5. מוסיפים לתערובת הביצים את אטריות הזוקיני, הברוקולי, הקייל וכוס גבינה צהובה ומערבבים היטב. יוצקים את למחבת המוכנה ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה שנותרה.

6. אופים במשך 40-45 דקות, עד שהביצים מתייצבות ומזהיבות והפשטידה כולה מתרחקת מעט מדפנות המחבת.