מה אוכלים היום?

מתכון לדג סול עם עגבניות שרי

או איך שאנחנו קוראים לזה: איך לאכול דגים באמצע השבוע כי המנה הזו הרבה יותר פשוטה מעוף ובשר ועדיין טעימה ומזינה - כי מי קבע שדגים זה רק לשבת? בישול מהיר, מינימום עבודה ותוצאה שכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
דג סול עם עגבניות שרי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 600 גרם פילה טרי או קפוא
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • 16 עגבניות שרי, חצויות
  • פטרוזיליה קצוצה
  • קמצוץ אורגנו
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אם אתם משתמשים בדגים קפואים - הרתיחו אותם בסיר, מכוסים במים (לא יותר מדי מים, רק עד לכיסוי) עם 2-3 גבעולי פטרוזיליה במשך 3 דקות ולאחר מכן מסננים אותם היטב מהמים.

1. במחבת על אש בינונית, מחממים את השמן, ומוסיפים את העגבניות כשהצד החתוך כלפי מטה. מתבלים במעט מלח, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5 דקות.

2. מוסיפים את הדגים למחבת יחד עם כף פטרוזיליה קצוצה וקמצוץ אורגנו, ומבשלים את הדגים במשך 5 דקות מכל צד על אש בינונית, אך לא יותר. מסירים מהאש ומגישים מיד, רצוי עם לחם טרי לטבילה ברוטב העסיסי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר