מה אוכלים היום?

מתכון לטאקו צמחוני - טורטייה במילוי זוקיני וגרגרי חומוס צלויים

אם אתם כבר לא יכולים לראות בשר - או חלב - זו בדיוק הארוחה שאתם רוצים להכין היום: טאקו מקסיקני במילוי פרווה מעולה של זוקיני וגרגרי חומוס צלויים ושאר תוספות גמישות לבחירתכם. והכי חשוב? כל העסק הטעים הזה מוכן תוך חצי שעה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
טאקו צמחוני - טורטייה במילוי זוקיני וגרגרי חומוס צלויים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

למילוי:
  • 2 כפות אבקת צ'ילי  
  • 1 כפית כמון טחון  
  • 1 כפית מלח ים  
  • 1/4 כפית אבקת שום  
  • 1/4 כפית אבקת בצל
  • 1/4 כפית פפריקה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 זוקיני בינוניים, לא מקולפים, חתוכים לרצועות באורך 1 ס"מ
  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים היטב
להרכבת המנה - תוספות לבחירתכם:
  • טורטיות תירס
  • 1/2 ראש כרוב סגול, חתוך דק  
  • 1 אבוקדו גדול, חתוך לקוביות
  • 2 ענפי בצל ירוק, פרוסים
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה  

אופן ההכנה:

1. מחממים גריל חשמלי או פלנצ'ה לחום בינוני-גבוה.

2. בקערה קטנה מערבבים את אבקת הצ'ילי, הכמון, המלח, אבקת השום, אבקת הבצל והפפריקה. מניחים את רצועות הזוקיני וגרגרי החומוס ב-2 קערות נפרדות, מזלפים מעל כל קערה מחצית מכמות השמן ומחצית מתערובת התיבול ומערבבים לציפוי מלא.

3. מניחים את רצועות הזוקיני וגרגרי החומוס על הגריל / פלנצ'ה וצולים במשך כ-10 דקות, עד שהקישואים רכים וגרגרי החומוס נעשים פריכים.

4. במחבת חמה או על להבת גז מחממים את הטורטיות, מניחים אותן על משטח נקי ומרכיבים את הטאקו - קודם רצועות הזוקיני וגרגרי החומוס ואחר כך את התוספות. ניתן להוסיף סלסת עגבניות, אם רוצים. מגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר