קציצות חומוס
קציצות חומוס (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(8 מנות):

  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים היטב ומסוננים
  • 1 תפוח אדמה שבושל בסיר מלא מים עד לריכוך, מקולף וחתוך לרבעים
  • 1 ביצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • חופן עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים
  • 2 שיני שום
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס פירורי לחם לציפוי
  • שמן זית לטיגון בגובה 1-2 ס"מ

אופן ההכנה:

אאא

1. במעבד מזון, טוחנים את כל המרכיבים - מלבד פירורי הלחם ושמן הזית - במשך 5 שניות, מגרדים את דפנות הקערה וטוחנים שוב עד לקבלת עיסה אחידה.

2. יוצרים קציצות בגודל שווה מהעיסה, מסדרים אותן במגש ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.

3. מחממים בסיר 1-2 ס"מ של שמן זית, ובמקביל מצפים את הקציצות בפירורי הלחם. מטגנים אותן בקבוצות בשמן החם עד להזהבה יפה מכל הצדדים.