הכנו בבית

מתכון לשמן צ'ילי תוצרת בית שהולך עם כל מנה (כמעט)

לשמן צ'ילי יש צבע עז וארומה טובה של שום והוא משמש כתוספת למנות ותיבולן סמוך להגשה. כמה טיפות בודדות משמן צ'ילי יהפכו כמעט כל מנה שלכם, לרוב פסטות ומוקפצים, לחגיגה מתוחכמת של צבע וריח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטה ברוטב שמן צ'ילי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לשמן צ'ילי:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 שאלוטים קטנים, פרוסים דק
  • 4 שיני שום, פרוסות דק או מרוסקות
  • 1-2 כפיות צ'ילי אדום גרוס

לפסטה:

  • 350 גרם פסטה ארוכה (ספגטי) או נודלס אורז
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות שמן שומשום קלוי
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כפית דבש או סירופ מייפל
  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד
  • 2 גמבות, חתוכות לרצועות דקות
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ + תוספת להגשה
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

הכנת שמן צ'ילי:
1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השמן, השאלוט, השום והצ'ילי, ומבשלים במשך 8-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם עד שהשום קלוי וריחני. מסירים מהאש, נותנים לשמן להצטנן ומעבירים בזהירות את השמן לקערה חסינת חום או צנצנת זכוכית.

הכנת הפסטה:
2. מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח, מבשלים הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסירים מהאש ומסננים.

3. במעבד מזון או בבלנדר, טוחנים את חמאת הבוטנים, רוטב הסויה, שמן השומשום, החומץ, הדבש, הג'ינג'ר ו-1/4 כוס מים - עד לקבלת רוטב חלק.

4. מעבירים את הפסטה החמה לקערה גדולה, יוצקים מעל את הרוטב, מוסיפים את רצועות הגמבה, הבזיליקום, קורט נדיב של פלפל שחור ו-2 כפות שמן צ'ילי ומערבבים היטב. מגישים מיד עם זילוף נוסף של שמן צ'ילי מעל ובזיליקום קצוץ.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר