תבשיל עוף עם פטריות ואפונה
תבשיל עוף עם פטריות ואפונה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
  • זמן הכנהשעה ו-30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 כרעיים
  • 1 אריזת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לרצועות עבות
  • 3 בצלים, חתוכים לרצועות דקות
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית גריל עוף
  • 1 כף פפריקה מרוקאית
  • 1 כף פלפל אדום גרוס
  • 1 כפית תבלין פילדלפיה
  • 1 כפית זרעוני כוסברה (לא חובה)
  • מעט טימין
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. מטגנים את הבצל היטב עד לקבלת צבע כהה, מוסיפים את הפטריות והפטרוזיליה ומטגנים במשך 3 דקות נוספות.

2. מוסיפים את העוף ומתבלים.

3. הופכים את העוף כשהעור כלפי מטה ומטגנים אותו עוד 5 דקות. הופכים בחזרה, מוסיפים את האפונה ומים לכיסוי. מביאים לרתיחה במשך 10 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות נוספות.

4. פותחים את הסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות, עד להצטמצמות והסמכת הרוטב.