מה אוכלים היום?

מתכון לפילה סלמון ברוטב פיקנטי של שום וצ'ילי

מי אמר שדגים אוכלים רק בשבת או בתשעת הימים? מתכון לפילה סלמון ופלפלים מטוגנים ברוטב פיקנטי של שום וצ'ילי ועוד מרכיבים שיחד יוצרים טעם חלומי. אז למה לחכות לשבת אם אפשר להכין את זה כאן ועכשיו? תוך חצי שעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלמון אפוי בציפוי פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פילטים של סלמון במשקל 140-170 גרם כל אחד
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 גמבות או פלפלים כתומים, פרוסים לרצועות דקות
  • 1 בצל, פרוס דק
  • 45 גרם מרגרינה / מחמאה עם מלח
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 ליים, סחוטים היטב
  • גרידת קליפה מ-2 ליים (או פחות, לפי הטעם)
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ גס

אופן ההכנה:

1. מניחים את נתחי הסלמון על צלחת, מתבלים בצ'ילי, פפריקה, מלח ופלפל שחור, מזלפים מעל כף שמן זית ומעסים בידיים את התבלינים לבשר הדגים.

2. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים כף שמן זית. מוסיפים את רצועות הפלפלים והבצל, מתבלים במלח ומטגנים במשך 3-5 דקות.

3. מוציאים את תכולת המחבת לצלחת ומוסיפים למחבת כף שמן זית. מוסיפים את נתחי הסלמון כשהעור כלפי מטה ומטגנים במשך 2-3 דקות עד שהתחתית פריכה. הופכים את הנתחים ומטגנים במשך 2-3 דקות נוספות או יותר, לדרגת העשייה הרצויה. מוציאים את נתחי הסלמון לצלחת.

4. לאותה מחבת, מוסיפים את המרגרינה / המחמאה ולאחר דקה מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את מיץ הליים, גרידת קליפת הליים, הדבש והכוסברה ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מסירים את הרוטב מהאש ומחזירים את נתחי הסלמון למחבת.

מגישים חם לצד אורז או קינואה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר