פסטה עם פרמזן ותרד - מ-5 מרכיבים בלבד
פסטה עם פרמזן ותרד - מ-5 מרכיבים בלבד (צילום: שאטרסטוק)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 230 גרם פטוצ'יני לא מבושל
  • 3 כפות חמאה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 5-6 כוסות עלי תרד
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

אופן ההכנה:

אאא

1. מוסיפים את הפסטה לסיר גדול עם מים מומלחים רותחים ומבשלים עד למצב אל דנטה (מבושלת, אבל עדיין קשה). מסננים את הפסטה ושומרים 1/2 כוס ממי הפסטה. מניחים בצד.

2. ממסים את החמאה בעזרת אותו סיר על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2-3 דקות. מוסיפים פנימה את הפסטה והתרד. מבשלים עד שעלי התרד קמלים. אם הפסטה מתחילה להתייבש, מוסיפים מעט ממי הפסטה השמורים (בערך 1/3 כוס). מוסיפים 1/4 כוס מגבינת הפרמזן ומערבבים עד לאיחוד. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם.

3. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה. מקשטים בגבינת פרמזן נוספת ומגישים מיד.