לביבות ברוקולי ופרמזן
לביבות ברוקולי ופרמזן (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • ראש בינוני של ברוקולי, קצוץ לחתיכות גסות של 2 ס"מ (כ-3 כוסות) או כרובית
  • 2 כפות שמן זית / קנולה / צמחי
  • לבלילה:
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס יוגורט רגיל
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר גדול, מאדים או מרתיחים את פרחי הברוקולי עד שהוא רך למדי. בעזרת מועך פירה, מועכים קלות את הברוקולי - לא לפירה, אלא רק מעיכה גסה כדי שמאוחר יותר יהיה קל לשטח אותם בעזרת מרית כדי ליצור לביבות.

2. מערבבים היטב את מרכיבי רוטב היוגורט ומניחים בצד.

3. טורפים את הביצה בקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה ומערבבים לאיחוד מלא. הבלילה תראה מעט סמיכה, אך הברוקולי ידלל אותה.

4. מוסיפים לבלילה את פרחי הברוקולי ומערבבים לציפוי מלא.

5. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים כף שמן. מודדים 1/4 כוס מהבלילה, יוצקים למחבת ובעזרת גב של כף או מחבת משטחים אותה ללביבה בעובי 1 ס"מ. מטגנים כ-3 לביבות בכל פעם, במשך 2-3 מכל צד עד להזהבה יפה. מגישים חם עם רוטב היוגורט. 

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות