מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות ברוקולי עם שום ופרמזן

תוך 20 דקות יהיו על שולחנכם לביבות במרקם פריך ורך בו זמנית, הודות לירק עטור הסגולות הבריאותיות ששווה לאמץ לתפריט היומי. מתכון ללביבות ברוקולי עם שום ופרמזן שאנחנו אוהבים להגיש עם רוטב יוגורט חמצמץ. אגב, אם אתם לא חובבים של ברוקולי, תוכלו להחליף אותו בכרובית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לביבות ברוקולי ופרמזן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • ראש בינוני של ברוקולי, קצוץ לחתיכות גסות של 2 ס"מ (כ-3 כוסות) או כרובית
  • 2 כפות שמן זית / קנולה / צמחי

לבלילה:

  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 1/4 כוס יוגורט רגיל
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מאדים או מרתיחים את פרחי הברוקולי עד שהוא רך למדי. בעזרת מועך פירה, מועכים קלות את הברוקולי - לא לפירה, אלא רק מעיכה גסה כדי שמאוחר יותר יהיה קל לשטח אותם בעזרת מרית כדי ליצור לביבות.

2. מערבבים היטב את מרכיבי רוטב היוגורט ומניחים בצד.

3. טורפים את הביצה בקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה ומערבבים לאיחוד מלא. הבלילה תראה מעט סמיכה, אך הברוקולי ידלל אותה.

4. מוסיפים לבלילה את פרחי הברוקולי ומערבבים לציפוי מלא.

5. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים כף שמן. מודדים 1/4 כוס מהבלילה, יוצקים למחבת ובעזרת גב של כף או מחבת משטחים אותה ללביבה בעובי 1 ס"מ. מטגנים כ-3 לביבות בכל פעם, במשך 2-3 מכל צד עד להזהבה יפה. מגישים חם עם רוטב היוגורט.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר