לגזור ולשמור

מתכון לרוטב פטריות עשיר לפסטה או לבורקסים

לא יותר מ-10 דקות הכנה יידרשו לכם כדי להכין את הרוטב הנהדר הזה ששייך לקטגוריית "לגזור ולשמור". תוכלו לערבב בתוכו כל סוג של פסטה, להגיש איתו בורקסים עם מגוון רחב של מילויים או כמטבל לצד טוסטונים מבגט (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רוטב פטריות עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 15 גרם חמאה או 1 כף שמן זית
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 כוסות פטריות פורטבלו חצויות או פרוסות
  • 2 גבעולי תימין טרי
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב מעורבב עם 3 כפיות קמח תירס או קורנפלור
  • 1-2 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, מחממים את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את הפטריות והתימין ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

2. לאחר שהפטריות מזהיבות, מוסיפים את השום ומטגנים במשך 1-2 דקות, עד שהוא ריחני.

3. יוצקים פנימה את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה עדינה במשך 5-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומתאחד.

4. מתבלים בלימון, מלח ופלפל שחור, מערבבים פנימה את הפטרוזיליה ומסירים מהאש. מגישים חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר