מה אוכלים היום?

מתכון לפרגיות ברוטב עשבי תיבול רענן תוך חצי שעה

ארוחה משפחתית שמתקתקים במהירות ומצמידים לה כל תוספת אהובה - ירקות שעשויים בכל דרך; אפויים, מטוגנים או מבושלים, או סלט רענן או גם וגם. יש לכם פחות מ-10 דקות הכנה ו-20 דקות בכיף לארגן כל תוספת שתרצו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פרגיות ברוטב עשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 פרגיות עם העצם או משולשי עוף
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות עשבי תיבול יבשים (כל תערובת תעבוד: פרובאנס, תיבול איטלקי או אפילו רק אורגנו מיובש)
  • 1 כוס ציר מרק עוף או מים ומעט אבקת מרק
  • 1 לימון, פרוס

אופן ההכנה:

1. מתבלים את חלקי העוף במיץ הלימון, המלח והפלפל השחור.

2. מחממים סיר רחב ונמוך על אש בינונית-גבוהה ואז מוסיפים את העופות כשהעור כלפי מטה. מבשלים במשך 7-10 דקות עד שהעור מקבל גוון שחום-זהוב עמוק. הופכים את העופות, מטגנים אותם 10 דקות נוספות ומוציאים אותם לצלחת.

3. מוסיפים לאותו הסיר את שמן הזית, השום ועשבי התיבול, מבשלים במשך 30 שניות ואז מוסיפים את פרוסות הלימון וציר המרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומוסיפים גם את חלקי העוף. מבשלים במשך 10 דקות נוספות - ניתן לכסות את הסיר בשלב זה כדי לקבל יותר רוטב. מגישים מיד, חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר