ליד הקפה

מתכון לעוגיות ממולאות בקרם שוקולד לבן ובציפוי שוקולד

רק מקריאת רשימת הרכיבים שמהם עשויות העוגיות הללו, תקבלו חשק להכין אותן ולזלול. הן מתאימות במדויק לימים חורפיים קרים שבהם תטבלו אותן בקפה רותח, השוקולד ימס לתוך הכוס והביס, אוח, הוא יהיה פשוט מושלם (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת |
(צילום: מתוך הבלוג "queen of cake")
זמן הכנה100 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

לעוגיות: (40 עוגיות סנדוויץ׳ בקוטר 3 ס״מ)
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 80 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 40 גרם קורנפלור
  • 110 גרם קמח לבן, מנופה
  • 40 גרם קקאו איכותי כהה, מנופה
לקרם:
  • 120 מ״ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית קפה מגורען / נס קפה
  • 1 כף דבש
  • 250 גרם שוקולד לבן
לציפוי: (לא חובה)
  • 300 גרם שוקולד חלב, מומס
  • 30 גרם שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמנת המתוקה, אבקת הקפה והדבש בסיר קטן, עד לסף רתיחה. מכבים את האש.

2. מוסיפים את השוקולד הלבן, ממתינים דקה ומערבבים לקרם חלק.

3. מעבירים לכלי, עוטפים ושומרים במקרר, עד להתייצבות. בחורף, ניתן לשמור בטמפרטורת החדר.

4. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת חלקה.

5. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, המלח והקקאו ומערבבים לקבלת בצק אחיד.

6. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעלה דק (2-3 מ״מ) ומעבירים למקרר לשעה.

7. מחממים תנור ל-175 מעלות. קורצים עיגולים בקוטר 3 ס״מ ומניחים על תבנית המרופדת בנייר אפייה / סילפיין.

8. אופים במשך 10-12 דקות (בעוגיות כהות, קשה יותר לראות אם הן מוכנות. לכן, ניתן להניח פיסת לחם קטנה בצד התבנית לבדיקת הצבע.)

9. מצננים לחלוטין. מסדרים את העוגיות לזוגות.

10 מזלפים קרם על מחצית מהעוגיות ומכסים בעוגיות. אם לא מצפים, ניתן לאכול מיד. אם מצפים, מקפיאים את העוגיות המוכנות לשעה.

11. מערבבים את שוקולד החלב המומס עם השמן.

12. מעבירים לכוס צרה ובעזרת קיסם טובלים את העוגיות בציפוי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר