מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה מוקרמת ברוטב פרווה לגמרי

את המנה הבא תוכלו - ואף רצוי - להגיש לצד סטייק עסיסי, כיוון שהיא פרווה לגמרי ואתם עומדים להכין אותה שוב ושוב. באחריות. מתכון לפסטה מוקרמת ברוטב פרווה של גמבות צלויות וקשיו עם בזיליקום שתוכלו להשתמש בו גם למנות אחרות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטה מוקרמת ברוטב פרווה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 גמבות גדולות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 300 גרם פסטה
  • 1 כוס קשיו גולמי (שלם, לא קלוי)
  • 2 שיני שום
  • 1 חופן עלי בזיליקום טריים גדולים
  • 1/2 1 כפיות תימין
  • 1/2 כוס מים חמים רותחים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חותכים את הגמבות לרבעים, ללא הליבה והזרעים, ומערבבים את רבעי הגמבה עם שמן הזית לציפוי מלא. מפזרים את הגמבות בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות, עד שהן רכות ושחומות קלות.

2. במקביל, מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים את הפסטה לאחר הבישול ומחזירים אותה לסיר.

3. במעבד מזון, טוחנים במהירות גבוהה את הקשיו, השום, הבזיליקום, התימין, מלח ופלפל שחור. כשהגמבות מוכנות, מוסיפים אותן למעבד המזון יחד עם 1/2 כוס מים רותחים. לאחר דקה של טחינה אמור להתקבל רוטב סמיך וקרמי. טועמים ומשפרים את התיבול, אם צריך.

4. יוצקים את הרוטב על הפסטה המבושלת, מערבבים היטב ומגישים מיד, חם, עם בזיליקום טרי מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר