לכבוד שבת

מתכון לסלמון אפוי בציפוי רוטב פסטו פיסטוקים

תוך 25 דקות יעמדו על שולחנכם נתחי סלמון יפים, מצופים ברוטב פסטו עם פיסטוקים שמהווים אלטרנטיבה נהדרת לגבינה. ללא ספק, זהו אחד ממתכוני הדג האהובים עלינו - ההכנה מהירה וקלה ומאחדים את הסלמון עם הפסטו רק סמוך להגשה (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
דג לשבת: סלמון בציפוי רוטב פסטו פיסטוקים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פילטים של סלמון טרי במשקל 120-170 גרם כל אחד
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב הפסטו פיסטוקים:
  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים - ללא הגבעולים
  • 2 שיני שום
  • 1/4 כוס פיסטוקים גולמיים (ללא הקליפה)
  • 1/3 כוס שמרים תזונתיים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. שוטפים את נתחי הסלמון ומייבשים אותם בטפיחות עם נייר סופג.

2. מסדרים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12 דקות.

4. במעבד מזון, טוחנים את כל מרכיבי רוטב הפסטו עד לקבלת תערובת חלקה. סמוך להגשה, מצפים את החלק העליון של כל דג ברוטב הפסטו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר