לכבוד שבת

מתכון לדגים מרוקאים ברוטב פיקנטי עם גרגרי חומוס וירקות

יש מאכל אחד שאני מחכה לו כל השבוע: הדגים של שבת - לטבול את החלה שיצאה מהתנור ברוטב עם השום הרך והגזר - וואו, תענוג. זה אוכל של בית מבחינתי. בעיקרון, המתכון הזה תופס על כל דג שתרצו, אבל אני הכי אוהבת דג סלמון ועדיף פילה (מתכונים, אוכל)

דניאלה שרביט | כיכר השבת |
דגים מרוקאים ברוטב פיקנטי עם גרגרי חומוס וירקות (צילום: מתוך האינסטגרם danielafooood@)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 נתחי פילה סלמון
  • ראש וחצי שום, כל השיניים קלופות, חציין שלמות וחציין כתושות
  • 4-5 גזרים, מקולפים ופרוסים אלכסונית
  • 1 גמבה, חתוכה לרצועות
  • 1 פלפל חריף
  • חבילת כוסברה שלמה, קצוצה
  • 2 פלפלים חריפים יבשים
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 3 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט כמון
  • 1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב שופכים שמן בנדיבות ומוסיפים פנימה את שיני השום השלמות, הפלפל החריף, הפלפלים היבשים, כף אחת מהפפריקה, הכמון, פלפל שחור ומלח ומערבבים - זה פותח את התבלינים ונותן טעם חזק יותר.

2. מוסיפים את הגזר, הגמבה, החומוס והמים.

3. מוסיפים את רסק העגבניות, כף נוספת מהפפריקה ואת רוב הכוסברה הקצוצה ומכסים את הסיר. נותנים לרוטב להתבשל במשך כ-20 דקות.

4. לבינתיים, בקערה קטנה מניחים את הכוסברה הקצוצה הנותרת, מעט שמן, את כף הפפריקה הנותרת ואת השום הכתוש וטוחנים בבלנדר ידני. מניחים בצד את הרוטב הזה שימרח על הדגים יותר מאוחר.

5. מכניסים את הדגים לסיר עם הרוטב ומבשלים במשך 20 דקות. לאחר מכן, מורחים מעל את הרוטב ומבשלים במשך 10-15 דקות נוספות. לקראת סוף הבישול, אם רואים שיש הרבה נוזלים, פותחים את המכסה ומצמצמים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר