• זמן הכנהשעה ו-30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • ½2 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1 כוס (226 גרם) חמאה, מרוככת
  • 1 כוס סוכר מגורען
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים גדולות
  • ½1 כוסות חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

אאא

 1. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח.

2. בקערה נפרדת מקציפים את החמאה והסוכרים בעזרת מטרפה ידנית, במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת מאד אוורירית, במשך 2 דקות.

3. טורפים פנימה את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבבים היטב לאחר כל תוספת.

4. מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ורכה לחלוטין, במשך 2-3 דקות נוספות.

5. מוסיפים את תערובת הקמח בקבוצות וממשיכים לערבב, מגרדים את דפנות הקערה תוך כדי.

6. מצננים במקרר את הבלילה במשך שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

7. מניחים 2 כפות בצק לכל עוגיה על ניירות האפיה המוכנים, במרווחים - ומעצבים לעיגולים.

8. משתמשים במזלג כדי לאייר על העוגיות צורת שתי וערב.

9. אופים עד להזהבה, במשך 15-18 דקות. מעבירים לרשת התנור לצינון טרם ההגשה.