1. מכינים את הקציצות: בקערת גדולה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים עד שהם מאוחדים היטב.
2. נוטלים כ-1/4 כוס מתערובת הטונה. מניחים על משטח העבודה; טופחים בעדינות ויוצרים קציצה בעובי של כ-2 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם תערובת הטונה הנותרת.
3. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. כשהוא חם, מניחים את קציצות הטונה במחבת בקבוצות; מטגנים 3-4 דקות בכל צד, עד שתחתיתן מזהיבה.
5. מכינים את הרוטב: מניחים את הפלפלים, המיונז, מיץ הלימון, השום, הפטרוזיליה והתבלינים בבלנדר ומערבבים במהירות גבוהה, עד לאיחוד. יוצקים לכלי הגשה.
6. מגישים את קציצות הטונה כשהן חמות יחד עם הרוטב, או מצננים ומאחסנים לשימוש מאוחר יותר.