• זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לעוגיות:
  • 170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 125 גרם אבקת סוכר
  • 280 גרם קמח לבן, מנופה
  • 3 חלמונים
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 100 גרם פיסטוקים טבעיים
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • לציפוי:
  • 100-150 גרם שוקולד חלב
  • 1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה:

אאא

1. במעבד מזון, מניחים את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח והמלח ומערבלים בפולסים קצרים, לקבלת אבקה דקה. מוסיפים את החלמונים ומערבלים בקצרה לאיחוד הבצק.

2. מחלקים את הבצק ל-2. כל חלק מרדדים בין שני ניירות אפיה למלבן דק יחסית. קורצים בצורה הרצויה (לא מפרידים. עדיף לחלץ את העוגיות לאחר ההקפאה) ומקפיאים במשך שעה (או יותר).

3. בינתיים, מכינים את מלית הפיסטוק: במעבד מזון, טוחנים את רוב הפיסטוקים, אבקת הסוכר, המלח והחמאה, לתערובת חלקה וקרמית. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד השימוש.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות. מסדרים את העוגיות בתבנית (אני אפיתי על סילפאן - לא חובה). עדיף לאפות בכל פעם תבנית אחת עם עוגיות, במשך 10-12 דקות, עד להזהבה. מצננים את העוגיות לחלוטין.

5. להרכבה, ממסים בקערה במיקרוגל את השוקולד, מוסיפים את השמן ומערבבים. טובלים קלות חצי מכמות העוגיות בשוקולד. על שאר העוגיות מזלפים במרכז מלית פיסטוק. מניחים את העוגיות הטבולות בשוקולד מעל, ליצירת סנדוויץ'. קוצצים דק את הפיסטוקים השלמים השמורים ומפזרים מעל - לקישוט. מצננים. (השוקולד מתקשה במהלך הקירור).

הערות:

1. לקבלת עוגיות יפות, טעימות ונימוחות, בעלות צורה אחידה, חשוב להקפיא אותן או לצנן במקרר במשך מספר שעות.

2. שימו לב גם לטיפ הרידוד בין שני ניירות אפיה. הוא חוסך התחממות מיותרת של הבצק.