לכבוד שבת

מתכון לסלמון ברוטב אקזוטי וריחני של לימון וקוקוס

ללא כל ספק, סלמון הוא הדג האהוב עלינו ועוד יותר אנו אוהבים להשתעשע בצורות הכנתו. ובכן, שמחים להכיר לכם מנה מופלאה מהמטבח התאילנדי: סלמון השוחה ברוטב לימון וקוקוס עסיסי בטירוף. כן, זה נשמע גרנדיוזי אבל מדובר במתכון פשוט, מהיר וקל. החוכמה היא לקרמל את השום והג'ינג'ר עם מעט סוכר, לפני הוספת חלב הקוקוס. זה הכל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אקזוטי וריחני: סלמון ברוטב לימון וקוקוס (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 נתחי פילה סלמון במשקל 180 גרם כל אחד
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן, מופרדות
  • 2 שיני שום, כתושות דק
  • 2 כפיות ג'ינג'ר, מגורד דק
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית רוטב צ'ילי
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות גרידת לימון / לפי הטעם
  • מיץ מלימון אחד / לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מפזרים מלח ופלפל על שני צדי הסלמון. מחממים 1 כף שמן במחבת טפלון המחוממת היטב, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים פנימה את הסלמון, כשהעור מופנה כלפי מעלה וצורבים רק 1/2 דק', עד להזהבה. הופכים את הסלמון ומטגנים את הצד השני רק דקה אחת ואז מעבירים לצלחת (הסלמון עדיין צריך להיות נא בפנים).

2. מורידים את האש לנמוכה-בינונית ומניחים למחבת להתקרר.

3. מחממים את כף השמן הנותרת. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עד שהשום מזהיב קלות, כדקה. מוסיפים את הסוכר ומבשלים 20 שניות עד שהוא הופך לקרמל ואז מערבבים פנימה את רוטב הצ'ילי. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים. מגרדים את תחתית המחבת כדי להטמיע ברוטב את החלקים הדבוקים מטה. מערבבים פנימה את רוטב הסויה, מגביהים את האש לבינונית. מבשלים 2 דקות.

4. מכניסים את הסלמון לרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים בעדינות במשך 4 דקות, או עד שהוא פשוט מבושל.

5. מוציאים את הסלמון, מערבבים פנימה את גרידת ומיץ הלימון, לפי הטעם. מוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים עם הרוטב מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר