מה נאכל היום?

מתכון לחזה עוף צלוי בחרדל על סלט עדשים שחורות

והשבוע, מורן פינטו מכינה סלט קר מעדשים שחורות שסופגות לתוכן עושר של טעמים, סלרי וחמוציות ומעל הכל: חזה עוף חם עם רוטב מלוח-מתוק. במנה הזו יש לא מעט ניגודים ההופכים אותה לכיפית, מרעננת ומשביעה (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חזה עוף צלוי בחרדל על סלט עדשים שחורות (צילום: דודי פלוג)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 פרפר חזה עוף
  • 2 כפות חרדל
  • 1 כף סילאן
  • מלח ופלפל
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 כוסות עדשים שחורות, מבושלות ומסוננות
  • 3 ענפי סלרי, קצוצים דק
  • 1 חופן חמוציות, קצוצות גס
  • מלח ופלפל
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. פורסים את חזה העוף למעין שניצלים מעט עבים, או לקוביות. מחממים מחבת ובה מעט שמן זית ומטגנים את העוף עד להזהבה קלה בלבד. מוסיפים את החרדל, הסילאן, המלח והפלפל ובסוף את השום. מערבבים כל הזמן בעדינות ומהרוטב שנוצר מרטיבים את העוף.

2. בקערה בינונית, מניחים את העדשים, הסלרי והחמוציות ומתבלים במלח ופלפל. מעבירים לצלחת הגשה ומעל מניחים את חזות העוף הצלויים ויוצקים את הרוטב מעל הכל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר