מתכון: חזה בקר בתנור לצד תפודים אפויים

שבת של ערב פורים, השפית מורן פינטו עורכת מדור 'אוכל' בכיכר השבת מגישה מתכון מיוחד לחזה בקר בתנור לצד תפודים אפויים, ההכנה קלה, והטעם נהדר (אוכל, מתכונים)

מורן פינטו | כיכר השבת |
בקר (צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

המצרכים לחזה בקר בתנור

  • נתח חזה בקר במשקל 1.5 ק״ג
  • 2 כפות חרדל
  • 3 כפות טאריאקי
  • 3 כפות רוטב סטיה
  • כפית מחטי רוזמרין
  • מלח
  • פלפל
  • 10 שיני שום כתושות
  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורד.
  • 1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה של חזה בקר בתנור;

  • מחממים תנור ל-140 מעלות
  • מניחים את הנתח בתבנית חסינת אש.
  • בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב, ומעסים את הנתח משני צדדיו.
  • מכסים את התבנית בנייר כסף.
  • מכניסים לתנור לאפיה של שעתיים.
  • כשהנתח מוכן מצננים מעט ופורסים לפרוסות דקות מאוד.
  • את הרוטב שהצטבר בתבנית מעבירים לסיר קטן ומרתיחים.
  • להסמכת הרוטב מוסיפים את הקורנפלור כשהוא מהול במים, ומבשלים עד הסמכה.
  • מגישים לצד תפודים אפויים.

שבת שלום ופורים שמח

Mpinto166@gmail.com

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר