ליד הקפה

מתכון לעוגיות פרחים קטנות ומטריפות במילוי ריבה

לעניות דעתנו, עוגיה היא דבר יפה, בין אם היא מעוטרת ומקושטת בסוכריות וקרמים למיניהם ובין אם היא גדולה ומגושמת ונוטף ממנה שוקולד צ'יפס מומס. אבל עוגיות הפרחים הממולאות בריבה הללו, הן החמודות ביותר שנתקלנו בהן אי פעם, פופולריות מאד בסרדיניה - ולא בכדי וגם הדבר המושלם להכין עם ילדים. טיפ: ניתן להקפיא את הבצק בקלות ולהשתמש בו במועד מאוחר יותר. ניתן להכין אותן עם קורצנים עגולים (או כל צורה אחרת) אם אתם מתקשים למצוא כאלה בצורת פרח, אבל אל תוותרו על החור בעוגיה העליונה, כדי שתוכלו לראות דרכו את הריבה הנוצצת (מתכונים, אוכל)

עוגיות פרחים קטנות ומטריפות במילוי ריבה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 4 כוסות (500 גרם) קמח לבן, מנופה
  • ⅓1 כוסות + 2 כפות (175 גרם) אבקת סוכר ועוד לפיזור
  • קורט מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 14 כפות (200 גרם) חמאה, מרוככת
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 חלמון ביצה גדול
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת לימון אחד
  • צנצנת ריבה לטעמכם או ממרח פסק זמן

אופן ההכנה:

1. בקערה של מיקסר המצוידת בוו לישה מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, המלח, אבקת האפייה, החמאה, הביצה, החלמון, הווניל וגרידת הלימון, עד לקבלת בצק חלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של 30 דקות.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

3. מוציאים את הבצק המצונן מהמקרר ומרדדים אותו לעובי של כ-0.8 סנטימטר. משתמשים בקורצנים שברשותכם לחיתוך מספר שווה של עוגיות עליונות ותחתונות ויוצרים חור קטן בכל עוגיה עליונה. מעבירים בזהירות את העוגיות לתבניות ומרווחים אותן במרחק של כ-1.25 סנטימטרים זו מזו.

4. מעבירים את התבניות לתנור ואופים עד להזהבה במשך 15-18 דקות. מצננים לפני הנחת כפית ריבה או ממרח פסק זמן על כל עוגיית בסיס ולאחר מכן מניחים מעליה את העוגיה המחוררת ולוחצים בעדינות כלפי מטה. מפזרים אבקת סוכר מעל טרם ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר