ארומה משגעת!

מתכון לעוגת קרם מסקרפונה והדרים על בצק פריך עם שטרויזל

הבצק הפריך משמש גם כבסיס לעוגה וגם כשטרויזל לקישוט מלמעלה. חיפשתם עוגה לשבת? הנה, מצאתם. מלי יהודיוף עם מתכון לעוגת שכבות של בצק פריך וקרם מסקרפונה והדרים מדהים, מקושטת בשכבת בצק מגורד, אבקת סוכר ופרוסות לימון מקורמלות (מתכונים, אוכל)

עוגת קרם מסקרפונה והדרים על בצק פריך עם שטרויזל (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק הפריך:

  • 2 חלמונים
  • 70 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • גרידת קליפה מ-1/2 תפוז
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 200 גרם קמח מנופה
  • 20 גרם קורנפלור

למלית:

  • 2 חלבונים
  • 70 גרם סוכר
  • 30 גרם קמח מנופה
  • 300 גרם יוגורט טבעי
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה
  • גרידת קליפה מ-1/2 לימון
  • גרידת קליפה מתפוז אחד

לקישוט - פרוסות לימון מקורמלות::

  • 1 לימון, שטוף היטב ופרוס לפרוסות דקות בעובי 0.5 ס״מ
  • 100 גרם סוכר
  • 100 מ״ל מים
  • אבקת סוכר (אופציונלי)

אופן ההכנה:

הכנת הבצק הפריך:
1.בקערת מיקסר עם מקצף בלון, מקציפים קלות את החלמונים, הסוכר והמלח.

2.מחליפים לוו לישה, מוסיפים את גרידת התפוז, גרידת הלימון, אבקת האפייה, החמאה, הקמח והקורנפלור ומעבדים קלות עד לקבלת בצק פירורי.

3.מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומאחדים אותו לכדור - נזהרים לא לעבד יותר מדי כדי שללא תתפתח רשת גלוטן שתפגע במרקם הבצק.

4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ואז מחברים שני חלקים, כך שהבצק יתחלק ל-1/3 ו-2/3. את 1/3 הבצק עוטפים בשקית ומכניסים למקפיא.

5.מרדדים את 2/3 הבצק לעלה בעובי 1 ס״מ. מרפדים בנייר אפייה תבנית פאי בקוטר 26 ס״מ או תבנית מרובעת. מעבירים את עלה הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית (ללא הדפנות).

הכנת המלית:
6.מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף רך. מוסיפים את הקמח ומקציפים עד שהוא נטמע ברצף. מוסיפים את היוגורט, המסקרפונה, גרידת הלימון וגרידת התפוז וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם אחיד.

הרכבת העוגה:
7.יוצקים את המלית על הבצק שבתבנית, מיישרים את החלק העליון ומגרדים מעל במגרדת גסה את 1/3 הבצק הקפוא.

8.אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות ואז מנמיכים ל-150 מעלות ואופים 40 דקות נוספות.

במקביל, מכינים את פרוסות הלימון לקישוט:
9.בסיר בינוני על אש בינונית, מבשלים את הסוכר, המים ופרוסות הלימון עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שפרוסות הלימון מתקרמלות ומקבלות גוון שחום בהיר. משגיחים מקרוב כדי שהלימונים לא ייחרכו ויקבלו טעם מריר. מסננים את הפרוסות מהנוזל ושומרים בצד עד שהעוגה תתקרר.

10.מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים לחלוטין, מפדרים באבקת סוכר, מניחים מעל את פרוסות הלימון המקורמלות, פורסים ומגישים.

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר